Собствениците на автомобили, произведени преди 2006 година, които не покрива

...
Собствениците на автомобили, произведени преди 2006 година, които не покрива
Коментари Харесай

Старите автомобили ще влизат в центъра на Лондон срещу такса от 10 лири

Собствениците на коли, създадени преди 2006 година, които не покрива екостандарта " Евро 4 ", от през днешния ден ще заплащат спомагателна такса от 10 лири (21.83 лева) при всяко влизане в центъра на Лондон, разгласи кметът Садик Хан, представен от " Ройтерс ". Мярката е в действие от през днешния ден.

Няма значение дали колата е дизелова или бензинова, като таксата ще се дължи в часовете сред 7 и 18 часа. За този интервал от деня лондонските водачи заплащат и " такса запушване " от 11.5 лири (25.10 лева.), което значи, че за притежателите на остарели коли минаването през центъра на Лондон към този момент ще коства 21.50 лири (почти 47 лева) на ден.
 През предходната седмица
© Reuters

През предходната седмица " Шел " откри своята първа зарядна станция за електрически автомобили в Лондон.

" Като кмет съм решен да подхваща нужните дейности, с цел да оказа помощ за пречистване на смъртоносния лондонски въздух. Трябва да разгадаем здравната рецесия, пред която е изправен Лондон, и която води до хиляди случаи на преждевременна гибел поради нечистия въздух ", уточни Хан.

Изследване от 2015 година на лондонския Кралски лицей сочи, че всяка година близо 9500 лондончани умират прибързано поради дълготрайно излагане на нечист въздух. Мярката на кмета на Садик Хан е част от напъните по програмата на Садик Хан на стойност 875 млн. лири (1.910 млрд лева) в Лондон да бъде основана зона с извънредно ниски нездравословни излъчвания в атмосферата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР