Собственици на заведения у нас искат отпадане на зеления сертификат

...
Собственици на заведения у нас искат отпадане на зеления сертификат
Коментари Харесай

Алибегов: Зеленият сертификат да отпадне, щом не важи за депутатите в парламента

Собственици на заведения у нас желаят отпадане на " зеления документ " за консумация навън.

" Възстановяването на стопанската система в Европа върви през " зелените документи ", само че един път се оказва, че в Народното заседание може да се работи умерено и без документ, а там работят 800 души. Доста от дребния и междинен бизнес банкрутираха, а другите сме на ръба на оцеляването точно поради тези " зелени документи " и заради общата " идея " на опазването на здравето, която лежи напълно на плещите на бизнеса ", съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) - Ричард Алибегов.

Той е безапелационен, че ресторантьорите ще упорстват за отпадане на " зеления документ " на мига, когато стане ясно, че той няма да се изисква в Народното събрание.

" Настоявахме същото и за държавната администрация, тъй като Министерството на здравеопазването ни постанова използването на " зелен документ ", а в това време чиновниците на Министерство на здравеопазването могат да ходят наляво-надясно без ", изясни ръководителят на БАЗ.

От думите му стана ясно, че от туристическия отрасъл са възнамерявали да изискат дружно с ресторантьорите отпадане на " зелените документи " за консумация навън още преди случилото се в Народното събрание.

" Останахме в недоумение, че това изобщо е тематика за полемика в Народното събрание. Това е ново и не знаем какво ще предприемем, само че се надявам, че политиците ще вземат вярното решение ", сподели Алибегов пред Bulgaria ON AIR. 

Според него това изобщо не е трябвало да се разисква от депутатите на фона на многото рецесии – здравна, икономическа, енергийна. От ресторантьорския и туристическия отрасъл са изпратили пакети със незабавни ограничения и са очаквали точно те да са на дневен ред.

" Вече чуваме още веднъж правосъдна промяна, промяна на основния прокурор, само че тук имаме една един дребен и междинен бизнес, който е в колапс. Да, има помощ за два месеца по отношение на цената на тока, само че в този момент висим във въздуха за декември, януари и февруари. Тази неустановеност се отразява извънредно зле ", уточни Алибегов

" Цените порастват всеки ден, от 1 януари не се знае какво ще се случи с цената на битовия ток. Проблемите в този момент са напълно другаде и на хората не им е до празници ", приключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР