Собственици на апартаменти в жилищна кооперация зад стадион Христо Ботев

...
Собственици на апартаменти в жилищна кооперация зад стадион Христо Ботев
Коментари Харесай

Пловдивчани превърнаха предблоково пространство в китна градинка

Собственици на жилища в жилищна кооперация зад стадион " Христо Ботев " трансфораха предблоковото пространство в китна градинка. Озеленяването е направено с труд и средства на хората, разказа инж. Григоров за ПОТВ.

Блокът на ул. " Месемврия " № 30 е с три входа, пред единия от които има прелестен ъгъл освен за отдих, а и за наслада на очите. 

С озеленяването и поддържането на градинката е зает 75-годишният Илия, преборил се преди няколко години с тежко заболяване. С доста труд и обич към цветята и дърветата бай Илия е почнал да оформя градинката още с настаняването си в кооперацията, споделя инж. Григоров. Сам и безплатно възрастният мъж засажда, полива, коси, пръска, подхранва, почиства цветния ъгъл, макар че не е изоставил и занаята си като ковач в работилницата си в Брестник. 

През пролетта вишните се отрупват с цветове и градинката става доста красива. Когато плодовете узреят, живущите ги берат, добавя инж. Григоров. 

Цветната градинка пък е от няколко сорта рози, които раздава на цветари от града. В сбирката има рози от целия свят и всеки вид е с генезис и история. Сред тях е растение от Индия, чиито грудки се вадят в края на есента, лагеруват на топло и се засаждат още веднъж през пролетта. Интересното на това цвете е, че откакто цветът увехне до него израства нов и по този начин през целия сезон цъфти със свежи цветове.

Освен уважението на съкооператорите във входа, дано прибавим и признателността си за това, което е направил за хората и дано има повече хора като бай Илия от " Месемврия " №30, пожелава инж. Григоров и добавя: " Дано се приближим до " Европейска столица ", с това което прави дядо Илия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР