Собственикът на Тесла и на Туитър - милиардерът Илон Мъск,

...
Собственикът на Тесла и на Туитър - милиардерът Илон Мъск,
Коментари Харесай

Мъск иска още тази година на човек да бъдат поставени мозъчни импланти

Собственикът на Тесла и на Туитър - милиардерът Илон Мъск, който е във Франция, където през днешния ден взе участие в огромно софтуерно ревю, съобщи, че желае още тази година на човек да бъдат сложени неврологичните импланти, разработвани от друга негова компания Неуралинк, съобщи Франс прес.

" Надяваме се, че по-късно през годината, ние ще вграждаме за първи път чип у човек, у някой, който има форма на цялостна парализа ", разясни милиардерът, запитан по този въпрос по време на форума от дете и татко му

Мъск взе участие в полемика пред към 3600 души в ревюто, провеждащо се в залата " Парижки купол ".

" Искам да успокоя всички тези, които може да са изплашени от Неуралинк. Това ще бъде един доста муден развой ", акцентира Мъск.

Неуралинк - стартъп, основан от Мъск, получи през май позволение от американските здравни управляващи да тества мозъчните имплатни на хора. Целта на милиардера е посредством тях мозъкът да комуникира непосредствено с компютър. А крайната цел на този план е да се помогне на парализирани хора, на хора, наранени от увреждания на гръбначния мозък или страдащи от неврологични болести като Паркинсон.

В дълготраен проект задачата също по този начин ще е да се сътвори симбиотична връзка сред индивида и изкуствения разсъдък, което би могло да размие границите сред човешката мисъл и информатиката.

По време на ревюто в Париж Мъск също по този начин отхвърли концепцията за цензура на Туитър и отбрани още веднъж правилото на свободата на изложение в обществената мрежа.

Той също по този начин призна, че е платил прекомерно висока цена за обществената мрежа. " Ако аз съм толкоз образован, за какво платих за това толкоз пари? ", иронизира той. Сумата, която Мъск похарчи за Туитър възлиза на 44 милиарда $.

Относно свободата на словото и цензурата Мъск приказва в отговор на въпрос на директорката на компанията Оранж Кристел Хайдеман, която го попита за какво Туитър е напуснал кодекса на положителните практики на Европейския съюз. Мъск отвърна тогава, че " в случай че някой, който каже нещо, което вие не харесвате, бъде блокиран, единствено въпрос на време е цензурата да се обърне след това против вас ".

" Свободата на словото е от голяма важност ", акцентира Мъск. " Ние би трябвало да имаме толкоз независимост на изложение, колкото ни го разрешават законите на другите страни ", добави той. " И не ми се коства заслужено да се споделя, че Туитър прекрачва законите по този въпрос ", акцентира той. " Ние не насърчаваме обидните туитове ", сподели Мъск и добави, че " Туитър би трябвало да бъде една позитивна мощ за цивилизацията ".

Вчера Мъск бе признат и от френския президент Еманюел Макрон в Елисейския замък.

Преди срещата Макрон сподели, че с Мъск ще приказва за изкуствен интелект, за обществени мрежи, за регулации, за коли, за акумулатори, за бранша на електрическите автомобили, че ще хвали пред него какъв брой е привлекателна Франция и Европа за вложения.

Макрон се надява да убеди Мъск, с който се срещна на два пъти през последните месеци, да открие цех във Франция за електрически автомобили Тесла.

Онзи ден Мъск беше в Италия и имаше срещи с италианския министър председател Джорджа Мелони и с италианския външен министър Антонио Таяни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР