Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви

...
Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви
Коментари Харесай

“Вагнер“ отваря наборни центрове в цяла Русия

Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи през днешния ден откриването на 58 наборни центъра в 42 града в Русия, защото групата се стреми да попълни войските си, които понасят тежки загуби в Източна Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес.

ЧВК " Вагнер " е на първа линия в борбата за украинския град Бахмут, а Пригожин самичък призна, че доста бойци от неговата организация са били убити там.

На фона на напрежението с съветския министър на защитата, шефът на " Вагнер " неведнъж се оплакваше, че към този момент не може да набира свои бойци в съветските затвори, - процедура, упражнявана до момента от " Вагнер ", която обещаваше на пандизчиите понижаване на присъдите.

Променяйки тактиката, наскоро Пригожин се насочи към фитнес залите, където да отвори наборни пунктове, с цел да притегли евентуални новобранци.

„ В 42 града на Руската федерация са открити наборни центрове на " Вагнер ". Нови бойци идват там и се причисляват към нас, с цел да пазиме своята страна и своите фамилии “, споделя през днешния ден Пригожин в изказване, оповестено от пресслужбата на компанията.

Изявлението му беше съпроводено от лист на тези наборни центрове, множеството от които наподобява са открити във фитнес зали и клубове по бойни изкуства.

Пригожин обаче не посочи какъв брой наемници има намерение да притегли посредством тези центрове и в какъв период.

Това изказване идва в миг, когато " Вагнер " претърпя доста тежки загуби в боевете, които се водят от няколко месеца към Бахмут, град в Донбас, който се трансформира в център на бойните дейности с украинската войска.

За да спре поредност от унизителни неуспехи на бойното поле предишното лято, Русия разгласи през септември активизирането на 300 000 резервисти.

В същото време ЧВК " Вагнер " е упълномощена да набира няколко хиляди бойци от съветските затвори в подмяна на прошка след шест месеца, прекарани на фронта.

През последните седмици обаче напрежението сред съветския общоприет щаб и притежателя на " Вагнер " излезе нескрито в миг, когато Русия, в настъплението в Донбас, реализира единствено слаб прогрес там.

Пригожин на няколко пъти насочи гневна рецензия против съветските висши военни, като разкритикува тяхната неефективност, тромавост и неприятни решения в Украйна. Той упрекна управляващите, че не са обезпечили на хората му нужните муниции, а министъра на защитата и началника на генералния щаб, че желаят да унищожат неговата ЧВК " Вагнер ".

" Въпреки колосалната опозиция на украинските въоръжени сили, ще продължим напред. Въпреки трудностите, които ни основават, ще преодолеем това дружно ", даде обещание през днешния ден той.

Въпреки различията сред ЧВК " Вагнер " и армията, съветските сили напреднаха към Бахмут през последните дни, заплашвайки да обкръжат града, който украинците не престават гневно да пазят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР