Собственикът на Пирин Благоевград - Пол Белогур, направи официално изявление,

...
Собственикът на Пирин Благоевград - Пол Белогур, направи официално изявление,
Коментари Харесай

Изненада: Отбор от efbet Лига остана без собственик

Собственикът на Пирин Благоевград - Пол Белогур, направи публично изказване, в което разгласи, че се разделя с отбора на „ орлетата “. Американският предприемач дава безплатно клубните акции на локалната община.

Публикуваме написаното от Пол Белогур без редакторска интервенция:

Изявление на притежателя на ФК Пирин Пол Белогур



" Скъпи почитатели, жители на Благоевград, уважаеми ръководители, треньори и чиновници, през последните 3 години дружно изминахме един сполучлив път.

Заедно постигнахме най-важната си цел. Върнахме Пирин там, където му е мястото – в Първа лига, измежду най-хубавите.

За втора поредна година сме в елита на българския футбол. Изключително съм удовлетворен, че съумях да оказа помощ на тима по всевъзможен метод.

Винаги съм давал за обичания си отбор от сърце и душа. Бяха направени доста усъвършенствания. Бе ремонтирана трибуната, заменени и добавени седалки, осъществен бе главен ремонт в административната постройка, обезпечено бе електронно табло. Ремонтирани бяха съблекалните, сменени бяха аварийните скамейки, закупен бе нов рейс, бе сложена нова ограда на стадиона.

Трудно е да изброя всичко, сторено за по-доброто бъдеще и триумфите на нашия тим, на тима на Благоевград.

Лично на мен ми костваше доста старания да развъртвам този план, защото футболът не е най-силната ми страна, само че бях воден от любовта и пристрастеността към Пирин и му отдадох всичко по своите сили, дадох всичко от себе си по време на тези 3 години.

Искам да Ви оповестя, че пристигна времето, в което този сложен, само че сполучлив път за мен като притежател на клуба завърши.

Продължавам работата си върху главните си бизнеси в Австралия и Съединени американски щати.

Ще даря всички си акции на Община Благоевград безусловно безплатно. Вярвам, че това е най-хубавото за клуба. Градът и Общината се оказаха най-надеждният ни сътрудник.

Това стана факт най-много през последните 18 месеца, откогато Илко Стоянов е кмет. Той е индивидът, който непрестанно ни поддържаше и правеше всичко, с цел да върви напред обичаният ФК Пирин. И съм уверен, че кметът ще откри метод клубът да продължи да се развива и да се конкурира с най-хубавите тимове в България. Благоевград би трябвало да се гордее, че има кмет като Илко, който е посветил живота си на града и неговите хора.

Аз ще продължа връзката си с Благоевград и клуба. В този хубав град владея телевизионна станция - Bulgarian Broadcasting Group BBG. Ще съм един от рекламодателите на Пирин. По този метод ще покажа на останалите хора с бизнес тук, че е чест и привилегия да продължа да поддържам един древен тим, от който са излезли велики футболисти.

Тук е мястото да благодаря на толкоз доста хора, които бяха съпричастни с задачата на Пирин през тези 3 години. Благодаря на правилните почитатели, аз съм един от тях. Винаги съм усещал тяхната поддръжка, тяхната обич и тяхната отдаденост към обичаният ми тим. Неслучайно те бяха тези, които проведоха честването на 100-годишнината на клуба.

Благодаря на всички ръководители, състезатели – някогашни и сегашни, треньори и чиновници, които също работиха интензивно за триумфа на този клуб.

Благодаря на Община Благоевград и на кмета Илко Стоянов за протегнатата ръка.

Пол Белогур
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР