Собственикът на катастрофиралия на магистрала „Тракия“ сръбски автобус има издадени

...
Собственикът на катастрофиралия на магистрала „Тракия“ сръбски автобус има издадени
Коментари Харесай

99 акта има собственика на сръбския автобус, катастрофирал на „Тракия“ 

Собственикът на авариралия на автомагистрала „ Тракия “ сръбски рейс има издадени над 99 акта за съществени нарушавания, а наемателят на рейса има регистрирани 4 тежки нарушавания, съобщи БГНЕС.

При инспекцията на притежателя и на наемателя, който има лиценз за превоз на пасажери, сръбското вътрешно министерство е разкрило общо 103 нарушавания. Сред тях нарушение на работното време, нарушавания при натохграфа и други.

Общата стойност на наложените санкции на притежателя досега е 3, 5 млн. динари. Има формирано досъдебно произвеждане и за нарушаване по Закона за сигурност на придвижване по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушаванията са 424 хиляди динари.

На 14 август сръбския рейс, пренасящ деца и възрастни след отмора на българското Черноморие, злополука на автомагистрала „ Тракия “ в региона на Стара Загора. 40-годишният водач бе упрекнат, тъй като поради разпръскване по време на ръководство, е предизвикал злополуката. За благополучие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст сред 6 и 16 години, както и двама възрастни.

Днес две деца, които бяха превозени от Старозагорската болница в столичния „ Пирогов “ ще бъдат превозени с два хеликоптера в Сърбия. А съдът в Стара Загора ще преглежда мярката за неотклонение на водача на рейса.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР