Собственикът на "ЕМКО" и "Дунарит"-АД Емилиян Гебрев е изпратил писмо

...
Собственикът на "ЕМКО" и "Дунарит"-АД Емилиян Гебрев е изпратил писмо
Коментари Харесай

Бизнесмеът Емилиян Гебрев се оплака от съдебната система и фрапантното погазване на законите

Собственикът на "ЕМКО " и "Дунарит "-АД Емилиян Гебрев е изпратил писмо до министъра на правораздаването и ръководител на Висшия правосъден съвет Данаил Кирилов, членовете на Висш съдебен съвет, инспектората на Висш съдебен съвет Теодора Точкова - основен контрольор, с копие до президента Румен Радев и министър - ръководителя Бойко Борисов.

В писмото се споделя:

"Уважаеми дами и господа,

С настъпването на пандемията от COVID-19 взех решение да реинвестирам персонални средства в предприятията от групата „ ЕМКО “ за финансовото им подсилване, основаването на материални буфери и гарантиране на заплатите на служащите и чиновниците - над 2000 души.

От своя сметка преведох по сметката на личната си компания в България забележителна сума. Часове преди въвеждането на изключителното състояние у нас парите бяха блокирани по сигнал на ДАНС за хипотетично „ пране на пари “. Работата на правосъдната система бе на процедура спряна, което за дълъг интервал от време лиши опцията да апелираме запора пред съответния съд.

Предприятията от „ ЕМКО “ влязоха в ексклузивен режим, действително бяха застрашени сериозни доставки на първични материали и материали. За избягването на съкращения на личен състав се наложи включването на някои производства в програмата 60/40 за сметка на данъкоплатците.

С възобновяването на работата на правосъдната система подадохме тъжби против запора по надлежния ред към Специализирания апелативен углавен съд, както и към Софийски апелативен съд. В жалбите ни към двете инстанции бяха приложени идентични класьори с доказателствени материали, чието наличие беше в детайли разказано.

Приложените документи изрично удостоверяват законността на произхода на парите по превода - персонални средства от погашение на дял от активността на компаниите, след платени налози.

В закрито съвещание по ВНЧД №272/20 Специализираният апелативен углавен съд е постановил определение, в което удостоверява запора, като се аргументира с „ неналичието “ по делото точно на предоставените от нас и приложени към преписката документални доказателства.

Отказът на съдиите да открият аргументите за неналичието на тези фундаментални за заслужено присъждане документи, преди самото изговаряне всъщност е доста показателно. То е също толкоз неуместно, колкото и самото изгубване на доказателствен материал, който е бил предаден в юрисдикцията на българския съд за потребностите на производството.

Случаят става още по-показателен, тъй като се оказва, че е „ изчезнала “ и другата, идентична директория с доказателствени материали срещу запора, импортирана в Софийския апелативен съд. И това, въпреки да е разказано в съпроводителното писмо, също не е стимулирало съдиите да разпоредят инспекция на неналичието.

Пропуск в работата на техническо лице по документооборота в съда би бил понятен. Той е изправим. Но неясно е, по какъв начин в една правова страна могат да „ изчезват “ документи, които са съответно приложени и разказани, и това да не докара до инспекция от решаващия състав на съда.

Най-фрапиращото обаче е, че съдът аргументира решението си във щета на нашия интерес точно с неналичието на нашия доказателствен материал, липсващ зад стените на профилираната правосъдна власт.

Считам, че случилото се граничи с престъпно закононарушение, което следва да бъде съответно разследвано. Случилото се е неприемлива корист от длъжностни лица, довела до постановяване на незаконосъобразен акт, който без да обследва съответните обстоятелства и документи накърни правата ми и нанесе стопански вреди на нашите предприятия и на държавния бюджет.

Уважаеми дами и господа,

Бихме желали да напомним, че въпросният случай не е единственият образец за нередности в системата на правосъдната власт, които през последните 3 години се употребяват директно или индиректно срещу „ ЕМКО “ ООД - една от най-големите компании в сектора и записана в Списъка на Стратегическите предприятия в България.

Това, което прави този следващ случай необикновен, обаче е цинизмът на тази принуда в изискванията на изключителното състояние и разрастващата се икономическа рецесия. Този случай е необикновен и с арогантността, с която се нарушават законите на България от самата правосъдна власт в границите на процесуалното произвеждане, от една страна и от друга - изговаряне на съд във щета на жалбоподателя, заради “липсата” на съответно показаните от самия него документи по делото.

Обръщаме се към Вас освен да извършите нужното за възобновяване на справедливостта и законността, само че и за следствие на това флагрантно тъпчене на законите и разпоредбите и установяване на съответното наказване на нарушителите ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР