Собственичката на фирма Инерком Гинка Върбакова, която бе избрана от

...
Собственичката на фирма Инерком Гинка Върбакова, която бе избрана от
Коментари Харесай

Купувачът на ЧЕЗ: Обидена съм, не съм Гинка от Требич

Собственичката на компания " Инерком " Гинка Върбакова, която бе определена от ЧЕЗ за покупател на бизнеса им в България, съобщи, че е афектирана от това, че в обществено пространство за нея се приказва на малко име. Не съм " Гинка от Требич ", съобщи Върбакова по Нова тв. 

" Най-обидното беше говоренето на малко име, ставането на името ми като нарицателно, без никой да пожелае да се срещнем, да беседва с мен, да види фирмите ми. Процедурата тече повече от година. Никой до този миг не ни потърси и не попита какви сме. Ако някой е имал терзания можеше да пристигна. Намираме се в законова страна, пазарна стопанска система, не могат да бъдат лимитирани по този метод правата на вложителите. Ако се връщаме към национализация това са едни далечни и тъмни времена ", съобщи Върбакова.

Бизнесдамата призна, че компанията, която взе участие в процедурата, е на 1 година: " Това е компания, зад която стоят моите компании. Фирмата е основана особено за договорката. Затова тя няма опит и е с капитал от 50 хиляди лв.. Според българското законодателство, тя можеше да е и с 2 лв. капитал ".

Запитана по какъв начин банката си подсигурява, че обезпечава парите, Гинка Върбакова отвърна: „ Практиката е при подобен тип финансиране да бъдат залагани акциите на сдружението, т.е. това е изцяло позната във финансовите среди процедура ”. И добави, че активите на нейните компании се правят оценка на към 100 милиона лв..

Тя призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, откакто договорката беше оповестена обществено.

На въпрос дали Петкова е помогнала по някакъв метод в реализирането на договорката за продажбата на ЧЕЗ, Гинка Върбакова беше безапелационна: „ Цялата договорка се организира под чешкото законодателство. Цялата договорка и диалози бяха в Прага и българското държавно управление, български министри или български политически лица не са имали безусловно никаква информация за нея. Това е една частна договорка ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР