Сняг вали по високите части на Родопите, Рила, Пирин, Стара

...
Сняг вали по високите части на Родопите, Рила, Пирин, Стара
Коментари Харесай

Снегът дойде, постепенно обхваща цяла България

Сняг вали по високите елементи на Родопите, Рила, Пирин, Стара планина и Витоша, сподели информация на Varna24.bg . Духа мощен вятър, като на доста места в низините преваляванията към момента са от дъжд. Прогнозите обаче са съвсем на всички места той да премине в сняг, като най-късно това ще стане по морето.

Двойно предизвестие е в действие за цяла България.

Днес вятърът от североизток ще се усили, ще е сдържан, в източните региони до мощен и с него ще нахлува леден въздух. Ще бъде облачно. Започналите от югозапад превалявания от дъжд бързо ще минават в сняг. До вечерта ще завали и в североизточните региони от страната. Значителни по количество ще са преваляванията в Рило-Родопската област и в Западния, а вечерта и в Централния Предбалкан. Максималните температури ще са от 2°-3° по високите полета в Западна България до 8° в югоизточните региони.

През нощта преваляванията ще продължат, съвсем на всички места ще са от сняг, най-вече от дъжд ще са по Черноморието; тук-там в източната половина от страната количествата ще са обилни и ще продължи да се образува снежна завивка. Ще духа сдържан, в източните региони до мощен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°. Утре ще бъде облачно.

В източната половина от страната и в планините преваляванията ще продължат и там на доста места към момента ще са обилни. В Западна България последователно ще отслабват, в множеството места и краткотрайно ще спрат. Ще духа сдържан, в Източна България мощен север-североизточен вятър; там остават изискванията за виелици и навявания. Максималните температури ще са сред 1° и 6°. 

В планините ще бъде облачно с значителни снеговалежи. Ще духа мощен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания; след обяд в масивите от Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 9°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност. Вечерта ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта против понеделник по северното крайбрежие ще минават и в сняг. Ще духа мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В прикачената изложба можете да видите каква е обстановката към 12.30 часа на Хижа Здравец, Боровец, Пампорово и Беклемето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР