Сняг преваля на много места в планините тази нощ. Някои

...
Сняг преваля на много места в планините тази нощ. Някои
Коментари Харесай

Сняг в планините. Шофьорите да са внимателни!


Сняг преваля на доста места в планините тази нощ. Някои от регионите, които побеляха, са Централна Стара планина, Витоша и Рила, демонстрират уебкамери. Снежната завивка е минимална и стоплянето ще я разтопи още на следващия ден.

Първи сняг падна и на прохода "Шипка ". През цялата нощ няколко машини на пътноподдържаща компания почистваха прохода. Заради ниските температури и бурния вятър тук-там се образуваха заледявания. От АПИ предизвестяват водачите да не потеглят към високопланинските проходи без колите им да са оборудвани със зимни гуми и да са готови за зимни условия.

10 машини са в подготвеност и на прохода "Петрохан ".

„ Имаме подготвеност да посрещнем първия сняг. Повече от месец тече подготовка за зимния сезон. Правят се непрекъснати инспекции на компанията реализатор по зимното поддържане – инспекции на техниката, на съществуването на сол, пясък и химически субстанции. Такива инспекции текат освен на територията на Монтана, само че и в цялата страна”, изясни в „ Здравей, България” Ивайло Спасов, шеф на Областното пътно управление-Монтана.

Тази заран преваляванията ще спрат на всички места. Постепенно и облачността ще се раздра първо на север, след това и на юг. Вятърът ще утихне по отношение на вчерашния ден, само че в огромна част от Северна и Западна България скоростта му към момента ще гони 40-50 км/ч. Затова и през днешния ден остават предизвестията за мощен вятър в 14 области у нас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР