Снощи врачанският „Конкурент“ публикува фалшива новина за измислена катастрофа. Според

...
Снощи врачанският „Конкурент“ публикува фалшива новина за измислена катастрофа. Според
Коментари Харесай

Падение! „Конкурент“ пусна фалшива новина за измислена катастрофа, журналистиката е мъртва /снимки/

Снощи врачанският „ Конкурент “ разгласява подправена вест за измислена злополука. Според уеб страницата на банкрутиралия ежедневник руса шофьорка се е качила с колата си върху мантинелата на Оряховско шосе в региона на бензиностанция „ БГ Ойл “ във Враца. Главният редактор Георги Александров-Гошо Синдика, напоително е описал целия случай, като новината даже бе водеща цяла вечер.
Всичко би било наред, в случай че не съществуваше една дребна подробност-такава злополука нощес във Враца не е ставала!
През годините организация BulNews неведнъж е писала за порочната процедура на работа на Гошо Синдика да прави свободни съчинения по фотоси и мнения във фейсбук, които да показва като свои вести. Снощи стана същото, като доказателството е несъмнено и няма място за оправдания.
В групата I see you КАТ-Враца /област/ юноша решил да се забавлява и качил фотография на кола върху мантинела, като написал за утопичен случай на Оряховско шосе преди бензиностанция „ БГ Ойл “ във Враца. От пръв взор обаче излиза наяве, че това е фалшив, защото на посоченото място няма мантинела, а и светлините в близост подсказват за много натоварено шосе. В мненията под поста част от членовете на групата разпознават колата, която в действителност е аварирала, само че предходната година на околовръстното на София. Малко по-късно подправеният пост беше заличен от админите, защото нямаше нищо общо с Враца.
През това време обаче Гошо Синдика като същински шаран, захапал кукичката на фалшив новината и бързо, бързо я качил в уеб страницата на банкрутиралия ежедневник с мерака да изпревари водача BulNews. Така стана за смях на гилдията и умните читатели, които от дълго време сложиха кръста на интереса си към фабриката за подправени вести „ Конкурент “. По подигравка на ориста през днешния ден в уеб страницата не престават да си помпат самочувствието с безумното заглавие „ През 2019 година „ Конкурент “ остана запазената марка на информацията “, а до него се мъдри менте новината от нощес. Падението е тотално!
От изданието към този момент публично признаха за банкрута на вестника, който изживя последната си година като ежедневник. От нова година той става седмичник, което е най-бързият път към окончателния банкрут на медията. От „ шапката “ на „ Конкурент “ ще изчезне помпозният червен надпис „ Единственият ежедневник на Северозапада “. Далеч преди този момент обаче от вестникът изчезна журналистиката…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР