Снощи в катастрофа загина Милен Цветков. Загубихме един от най-ярките

...
Снощи в катастрофа загина Милен Цветков. Загубихме един от най-ярките
Коментари Харесай

Демократична България: Загубихме един от най-ярките си журналисти

Снощи в злополука почина Милен Цветков. Загубихме един от най-ярките си публицисти - несклоняем, самоуверен, харизматичен. Загубихме другар и съидейник. Загубихме един от тези, за които знаем, че ще останат незаменими. Изказваме дълбоки съболезнования на фамилията, околните и сътрудниците му. Това се споделя в мнение на „ Демократична България” във връзка трагичната гибел на телевизионния публицист Милен Цветков, умрял през вчерашния ден в тежка злополука в центъра на София.

"Катастрофата, която лиши живота на Милен Цветков, можеше да не се случи. Истинската ѝ причина са систематични проблеми на вътрешната сигурност и пътната ни сигурност, които са известни от години. Корупцията, безнаказаността, безотговорността, против които с такава сила се бореше Милен, станаха причина за неговата крах. Докато не бъдат изменени тези фактори, такава злополука е допустима с всеки един от нас, във всеки миг, на всяко място. И въпреки нищо да не може да върне или замести Милен, ние му изискуем да постъпим по този начин, както щеше да направи той: да пита и да упорства за промени”, се споделя още в позицията.

Ето за какво "Демократична България " упорства за цялостно, бързо и обективно следствие. За да няма замитане на отговорността, обединяването желае оптималната бистрота на дейностите на властта по следствието.

„ Настояваме да се вкарат и приложат ограничения за превъзмогване на систематичните фактори, които доведоха до тази трагична злополука, в това число:

- незабавна едногодишна стратегия за възстановяване на изискванията за пътна безопасност;

- покриване на всички автомагистрали, съществени пътни артерии, сериозни сектори с автоматизирани камери;

- основаване на народен фонд, който ще обезпечава средствата за закупуване и монтаж на камери в общините, по оферти на кметовете;

- нормативни промени, позволяващи повече и по-ефективен автоматизиран надзор за разнообразни типове нарушения;

- радикална промяна в метода, по който действа КАТ и цялостната му електронизация”, пишат от съюза.

В околните дни от „ Демократична България” ще разработят и разгласят цялостна стратегия за предварителна защита върху цялостната пътна сигурност.

„ Скърбим, само че нямаме право да бездействаме ", приключва позицията на "Демократична България ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР