Снощи текстът на споразумението е бил изпратен на испанското председателство

...
Снощи текстът на споразумението е бил изпратен на испанското председателство
Коментари Харесай

Австрия потвърди споразумението с България и Румъния за Шенген по въздух

Снощи текстът на съглашението е бил изпратен на испанското председателство на Съвета на Европейския съюз, оповестяват още от вътрешното министерство на Австрия.

Според австрийското издание " Куриер ", представено от , и трите претенции на Виена са били взети поради, а точно:
увеличаване на наличието на " Фронтекс " в България и Румъния; повече средства от Европейската комисия за постоянна отбрана на външните граници; засилване на контрола по сухоземните граници; приемане на търсещи леговище в Австрия, изключително от Афганистан и Сирия, от България и Румъния.
За окончателното влизане в действие на решението е належащо единодушието на всички държавни управления от Европейски Съюз, прецизират от ведомството. Очаква се то да бъде обещано бързо. Най-ранната допустима дата за влизането е март 2024 г, оповестяват австрийски медии, представени от. 

Споразумението значи, че пътуващите от Румъния и България в бъдеще няма да подлежат на граничен надзор, когато летят за другите страни от Европейския съюз. Личните документи се ревизират на изхода от самолетните компании с поддръжката на полицията, изяснява виенското издание " ". 

Според австрийското вътрешно министерство към този момент не се водят договаряния и няма дата за цялостно присъединение към Шенген и със сухопътни граници. 

Новината за " въздушен Шенген " и през днешния ден не стопира да провокира политически мнения. Последният е на депутата от ГЕРБ-СДС Делян Добрев . Във Фейсбук той нарече решението на кабинета " национално изменничество ", визирайки съгласие на кабинета да приемем 6000 авганистанци и сирийци, и изиска оставката на държавното управление

" Къде ще ги строите новите лагери? В София? В Пловдив, Варна, Бургас ", пита Добрев в обявата си. Според него това е " срамен завършек на по този начин наречената сглобка. "



Ето цялата обява:

" Според " Епицентър " Денков се е съгласил да приемем 6000 афганистански бежанци. По-лошото е, че в случай че това е сделка по принцип, то връщането на голям брой бежанци у нас ще продължи.

Ще би трябвало да се строят нови лагери. Къде? В хасковския район са над 50% от местата за настаняване на бежанци. В моя регион хората сме гостоприемни и състрадателни към бежанците, тъй като самите ние сме потомци на бежанци от Беломорска и Одринска Тракия. Повече обаче не можем да приемем при нас! Къде ще ги строите новите лагери? В София? В Пловдив, Варна, Бургас?

Нито мога да го схвана това, нито да го допускам! Разбирам да получим пълноправно участие в Шенген, но против " въздушен ", без ангажимент за Шенген по суша ми се коства толкоз неприятна договорка, че си е чисто национално изменничество, съвършен мотив за оставка на цялото държавно управление и срамен завършек на по този начин наречената " сглобка ".

По-рано през днешния ден и депутатите от опозицията и партийни водачи Корнелия Нинова (БСП) и Костадин Костадинов ( " Възраждане " ) насочиха остри рецензии към последните оферти, касаещи Шенген ().
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР