Снощи, (4 октомври), около 21:40 ч. дизелов мотрисен влак „Дезиро”

...
Снощи, (4 октомври), около 21:40 ч. дизелов мотрисен влак „Дезиро”
Коментари Харесай

Пет стъкла на мотриса „Дезиро” са счупени с камъни

Снощи, (4 октомври), към 21:40 ч. дизелов мотрисен трен „ Дезиро” е замеряна с камъни в сектора сред Копиловци и Кюстендил. Мотрисата е обслужвала пътнически трен № 60219 от София за Кюстендил.

В резултат на вандалската демонстрация са счупени пет странични стъкла на дизеловата мотриса, която е част от най-новия преносим състав на националния железопътен транспортьор. При случая няма потърпевши пасажери или чиновници на железницата, само че похищения от този жанр съществено заплашват живота и здравето на клиентите и чиновниците на БДЖ.

Нанесените вреди на мотрисата се равняват на 12 000 лева, като цената на едно ново странично стъкло е към 3 000 лева

Подобни похищения в допълнение усложняват положение на сдружението, като в действителност саботират всички старания на неговото управление за предложение на по-добра и по-качествена услуга. От началото на 2017 година това е 75-ият случай, при който влакове на „ БДЖ-Пътнически превози” ЕООД са замеряни с камъни. Тенденция е извънредно тревожна, тъй като за цялата минала година случаите са общо 75, като се надяваме броят до края на тази година да не нараства.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици. При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек! Щетите, които националният железопътен транспортьор понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР