Снимки: ВарнаКлаймингСтрахотно се представиха състезателите на варненския клуб по катерене

...
Снимки: ВарнаКлаймингСтрахотно се представиха състезателите на варненския клуб по катерене
Коментари Харесай

Злато и бронз за катерачите от Варна на Балканиадата в Скопие

Снимки: ВарнаКлайминг

Страхотно се показаха състезателите на варненския клуб по катерене " Варнаклайминг " на Балканиадата в македонската столица Скопие. Те завоюваха един златен и един бронзов орден. Росен Рафаилов и Веселина Атанасова заведоха пет деца за присъединяване в конкуренцията.

Михаил Рафаилов се показа чудесно като завоюва шампионската купа в дисциплината " Трудност " и стана Балкански първенец. Финалът, по който 10-годишния суперталант катери, беше от квалификациите на горната четвърта група и бе извънредно сложен. " Никой от огромните не можа да го качи, в това число и демонстратори. Тръгна и още в самото начало остави конкуренцията надалеч зад себе си ", споделиха от клуба.



11-годишната Адриана Михалева пък завоюва бронзовото отличие, откакто направи най-хубавото си катерене за този сезон и остави огромен брой състезателки зад себе си. 

Вихра Калова, която е единствено на 6 годинки, също се показа извънредно сполучливо, само че събитията към надпреварата й оказаха въздействие и тя не съумя да се пребори за край. Варненци бяха посрещнати от извънредно неприятни метеорологични условия, а дъждът и ниската температура едвам не отложиха конкуренцията. Освен това съревнованието се проточи доста и Вихра трябваше да започва късно по здрач. " Тя започва чудесно, катери добре, само че умората и досадата от безкрайното очакване й пристигнаха допълнително. За наше страдание остана на четвърто място като за награждаването към този момент беше заспала ", споделиха още от " Варнаклайминг " за " Петел ". 

Заради травма Александра Ташева (11 години) приключи на 16-ото място, а единствено едно придвижване по-малко остави Ралина Георгиева (12 г.) на десета позиция в подреждането и отвън финала.

Треньорите на клуба благодариха на родителите на децата, управлението на клуба и спонсорите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР