Гърция винаги е предлагала перфектен туристически продукт. Повечето от приходите

...
Гърция винаги е предлагала перфектен туристически продукт. Повечето от приходите
Коментари Харесай

Как Гърция развива туризма си, колко пари заделя и къде сме ние спрямо съседката ни

Гърция постоянно е предложила съвършен туристически артикул. Повечето от приходите в страната са точно от туризма. Страната модернизира пристанищата и летищата си. Прави рекламни акции в целия свят на островите си. Пази ги девствени и незастроени. 

Новият бюджет на Министерството на туризма е 53,7 милиона евро. Той е очакван за модернизиране и възстановяване на обектите. За образованието по туризъм са обезпечени държавни средства в размер на 45,153 млн. евро плюс 10,13 млн. евро за цифрова промяна на регистъра на туристическия бизнес. 

Проектите на министерството включват и план за дестинационен мениджмънт. Други 10 милиона евро са планувани за цифрова промяна на гръцката национална туристическа организация, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Гърция знае по какъв начин да притегля туристи освен с услугите, които предлага, само че и с качеството им. Докато българският туризъм има потребност от коренна смяна. Трябва нов модел на ръководство на туристическия бранш. 

Вече 20 години се търси и няма ясна визия за развиване и всичко, сякаш е спряло във времето. Бюджетът не се е трансформирал от години. Той е 30 милиона. В тази сума влизат всички средства от покриване на разноските до маркетинговата тактика, която цели да нарежда България на интернационалната туристическа карта.

Реклама на черноморските ни курорти не се прави. Плажните ни линии са застроени, непорочен плаж съвсем не остана, а качеството на услугите е противоречиво. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР