Снимки: ТуитърОгромни части от американския Среден запад са под вода,

...
Снимки: ТуитърОгромни части от американския Среден запад са под вода,
Коментари Харесай

Страховит циклон-бомба връхлетя САЩ. Средният запад е под вода, има жертви

Снимки: Туитър

Огромни елементи от американския Среден запад са под вода, откакто бе връхлетян от мощен зимен циклон, който локалните медии бързо нарекоха циклон-бомба.

Най-големи са вредите в Небраска, като това са най-големите наводнения в щата от 50 години. Сериозни са вредите и в Айова, Уисконсин, Минесота и Южна Дакота, написа Канал3.бг.

Топящото се голямо количество сняг накара няколко реки да излязат от коритата си, потопи къщи и заля няколко съществени автомагистрали. 



Наводненията към този момент взеха и 3 жертви, оповестява " Ню Йорк Таймс ".   Двама от починалите са от щата Небраска – една от жертвите беше открита мъртва в дома си, откакто не съумяла да се изтегля в точния момент, а втори човек почина, откакто се опитал да помогне на моторист с трактора си, само че мостът, на който се намирал рухнал и той бил отвеян от водата. Жертва има и в Айова.

Доброволци се пробват благодарение на торби с пясък да изградят бариера против прииждащите води.



Причината за невиждано неприятното време е циклон, наименуван от синоптиците " бомбогенеза " - регион с бързо спадащо ниско атмосферно налягане.



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР