Снимки Спортният министър Радостин Василев и президентът на Българската федерация

...
Снимки Спортният министър Радостин Василев и президентът на Българската федерация
Коментари Харесай

Спортният министър и Илиана Раева пак се сдобриха

Снимки

Спортният министър Радостин Василев и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изгладиха спора между тях.

Това стана ясно след изявления на двете мощни спортни фигури. Първо спортният министър употребява профила си във " Facebook ", с цел да изкаже уважението си към Раева, която той самичък дефинира като " златно българско момиче ".

" Аз съм човек, който се опира на обстоятелствата и моята работа като министър е, от една страна, да направя по този начин, че всички спортисти в България да могат почтено да упражняват своя спорт и въпреки това да прекъсна всички порочни практики, които пречат на българския спорт да се развива. И от тази позиция, очевидно през днешния ден, се е получило неразбирателство. Вероятно прочувствено неразбирателство. Затова ще бъда безкрайно явен. Госпожа Илиана Раева е златно българско момиче и основател на доста златни български девойки, поради които и аз, както и доста българи сме се гордеели, че сме българи. Като такава я почитам доста и това в никакъв случай не може да се промени. Както и нищо няма да промени желанието ми да вкарам силата на българския закон в българския спорт ", гласи изказването на Василев.

Минути по-късно президентът на БФХГ оповести, че персонално министър Василев ѝ се обадил, с цел да сервира своите извинения с покана за среща в кабинета му на следващия ден.

" Днес беше един тежък ден за мен и българската художествена гимнастика. Министър Василев ми се обади преди минути по телефона и ме предложения на следващия ден на диалог в кабинета си. Пожела да ми се извини като мъж към жена по телефона. Написа пост, в който изрича своето отношение към мен и “златните ни девойки ”.

Оценявам тази подадена ръка и на драго сърце ще отида на срещата. Защото аз съставлявам един хубав, доста сполучлив женски спорт, за който би трябвало да се грижа и да работя за неговото развиване и разцвет.

Отдавна съм схванала, че българската художествена гимнастика седи на висок пиадестал, доста по-високо от персоналните ми усеща и от време на време от нараненото ми достолепие ", оповести Раева с обществените мрежи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР