Снимки: НАДРБ, фейсбукНад 21 000 са вече жертвите на земетресенията

...
Снимки: НАДРБ, фейсбукНад 21 000 са вече жертвите на земетресенията
Коментари Харесай

По официални данни: Над 21 000 са вече жертвите на земетресенията в Турция и Сирия

Снимки: НАДРБ, фейсбук

Над 21 000 са към този момент жертвите на земетресенията в Турция и Сирия, оповестява Българска телеграфна агенция.

В петия ден от издирвателните и избавителните интервенции в Южна Турция общият брой на починалите в десетте наранени окръга на страната набъбна на 18 342 души, заяви турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, базирайки се на най-новите данни на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД). 

Броят на ранените е 74 242 души, а срутените здания са 6444. Все още не е разгласен броят на затрупаните под руините хора.

В прилежаща Сирия, която също беше ударена тежко от земетресението, жертвите по последни данни наброяват 3377, заяви ДПА.  

Земетресенията предизвикаха огромни опустошения в турските окръзи Кахраманмараш, Килис, Диарбекир, Адана, Османийе, Газиантеп, Шанлъурфа, Адъяман, Малатия и Хатай.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че измежду жертвите на земетресенията има и минимум 120 служители на реда и 32-ма чиновници на жандармерията.

Въпреки напредването на времето, с което нараства и броят на починалите, от засегнатия регион през днешния ден не престават да идват и радостни вести за избавени оживели.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР