Снимки на свободно захвърлен плик с биологичен отпадък до кофа

...
Снимки на свободно захвърлен плик с биологичен отпадък до кофа
Коментари Харесай

Биологичен отпадък до кофа за смет стресна варненци

Снимки на свободно пренебрегнат плик с биологичен боклук до кофа за боклук на ул. „ Никола Кънев “ разсъниха вълна от отвращение и боязън във Facebook. Фотосите, на които се виждат контейенрчета за посевки, генерирани от лечебно заведение или лаборатория, се популяризират от вчерашния ден и са мотив за дейна полемика и мнения. Живущи в региона са алармирали Регионалната здравна ревизия за случая. Оттам потвърдиха за Moreto.net, че при тях е постъпила сходна информация.

Директорът на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова изясни, че ще бъде направена инспекция на място. По думите й, в случай че бъде открит източникът на отпадъка, може да бъде наложена санкция. Подобни сигнали не постъпвали постоянно в инспекцията. Последният случай е от преди 3-4 месеца в двора на Окръжна болница до кофа за отпадък. На място проверяващите открили биологичния боклук, изхвърлен с бележки, описващи кое е лечебното заведение. Написан е акт и е наложена санкция.

Задължение на всяко лечебно заведение или лаборатория, които генерират такива боклуци, е да имат контракт със профилирана компания. РЗИ следи и ревизира за това, само че от време на време се демонстрира непочтеност и се стига до нарушавания.

„ Общината не е длъжна да има контракт с компания за неутрализиране на биологични боклуци. РЗИ също няма ангажимент да провежда извозването на подобен боклук. И полицията да отиде тя също няма къде да прибере и съхранява подобен боклук. Неуточнено е чий ангажимент е грижата за подобен боклук в сходни обстановки, което основава проблем. “, разяснява още доктор Михайлова. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР