Снимки: Флагман.бгСтотина специалисти по здравни грижи от Бургас се присъединиха

...
Снимки: Флагман.бгСтотина специалисти по здравни грижи от Бургас се присъединиха
Коментари Харесай

Бургас се присъедини към протеста на специалистите по здравни грижи

Снимки: Флагман.бг

Стотина експерти по здравни грижи от Бургас се причислиха към националния митинг. Медицинските сестри излязоха пред Общинта, с цел да изразят недоволството си, написа Флагман.бг.

Основните претенции са за почтени условия за труд и съответно възнаграждение. 

„ Искаме положително възнаграждение, да имаме поддръжката и уважението както на пациентите, по този начин и на работодателите. До този миг това не се е случило, тъй като няма бистрота и не се знае къде отиват тези така наречен милиони. Те са за сдруженията, в които са превърнати лечебните заведения. Сестрите са най-ниският клас, най-ниският етаж. Ние сме най-близо до минималната заплата. Затова желаеме нарастване на възнаграждението, нарастването на % прослужено време и нарастване на заплащането на нощния труд. Всичко това ни се поставя по груповия трудов контракт, който не е изпълнен с години обратно “,  каза Ивелина Чимбулева, здравна сестра от Съдова хирургия към УБАЛ-Бургас. 
 Зам.-кметът на Бургас по опазване на здравето, обществени действия и спорт доктор Лорис Мануелян също изрази поддръжката си към медицинските сестри
В митинга се появи и зам.-кметът по опазване на здравето, обществени действия и спорт доктор Лорис Мануелян, с което сподели поддръжка към недоволните медицински сестри. От думите му стана ясно, че Общината прецизно съблюдава отговорностите си към здравните експерти в града и Бургас е един от обитаемоте места с най-високо възнаграждение в бранша на опазването на здравето. 

Припомняме, че прояви на неодобрение има в цялата страна, без значение от срещата на Асоциацията на експертите по здравни грижи с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и уверението му, че в бранша се чакат усъвършенствания. 
 Милионите в опазването на здравето са за сдруженията, в които са превърнати лечебните заведения, сестрите са най-ниският клас, оплака се Ивелина Чимбулева от УМБАЛ-Бургас.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР