снимки: Фейсбук/, БулфотоМинистър Красимир Каракачанов е станал жертва на дезинформационна

...
снимки: Фейсбук/, БулфотоМинистър Красимир Каракачанов е станал жертва на дезинформационна
Коментари Харесай

Вени Марковски: Каракачанов е станал жертва на фалшива новина, трябва да накаже виновните си съветници

снимки: Фейсбук/ , Булфото

Министър Красимир Каракачанов е станал жертва на дезинформационна акция, въодушевена от десни коментатори в Съединени американски щати. Той би трябвало да накаже отговорните си съветници, които са го подвели да пусне станалия прославен пост във Facebook, че няма мощ, която да го накара да назовава вничката си " то ". Този коментар направи в обществената мрежа Вени Марковски, създател на българското интернет общество. 

В обявата, която към този момент се разяснява от дни, Марковски изяснява, че Каракачанов употребява подправена информация, че  Нанси Пелоси желае да отстрани “полово обвързаните местоимения ”.
" Какво е вярното: госпожа Пелоси и други членове на Конгреса от Демократическата партия предложиха да се заменят характерни термини с неутрални други възможности в текста на един-единствен документ, озаглавен " Правила на Камарата на представителите ".
Какво е подправеното: това предложение няма да попречи на членовете на Конгреса да употребяват думи като " татко ", " майка ", " дядо ", " баба " и др.п. в законодателството, когато произнасят речи и въобще - в работата си ", изяснява Марковски. 
" Ако се замислите, ще видите, че има смисъл в тази смяна, тъй като не е наложително, да вземем за пример, двамата родители да са безусловно " татко " и " майка " - с разрешаването на еднополовите бракове, родителите може да са " майка " и " майка " или " татко " и " татко ". За " ръководител " - разногласията в българския език са също сходни. В някои случаи имаме думи в женски жанр - да вземем за пример " учителка ", само че женския жанр на " водач " не е " пилотка " и така нататък, и др.п. ", написа създателят на интернет обществото в България и прибавя:
" Вярно е, че внучка му е от женски пол, само че в същото време е правилно, че думата " момиче " е от междинен жанр, тъй че сигурно можем да я назоваваме " то " - момичето, детето, бебето. Впрочем, даже и внук да имаше господин Каракачанов, отново можеше да бъде именуван " то ", тъй като и " момче " е от междинен жанр.  
Надявам се, че тази информация ще е потребна както за господин Каракачанов, по този начин и за необятната му читателска публика, която може да не си направи труда да ревизира обстоятелствата, с цел да види, че министърът е бил измамен. "

 

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР