Снимки: Булфото и Флагман63 са направените проверки за качеството на

...
Снимки: Булфото и Флагман63 са направените проверки за качеството на
Коментари Харесай

Николина Ангелкова в Слънчев бряг: Направихме 63 проверки, Черно море е изключително чисто

Снимки: Булфото и Флагман

63 са направените инспекции за качеството на водата в Черно море, съобщи министър Николина Ангелкова, която преди минути даде къс брифинг на Северния плаж в Слънчев бряг, който бе следващият тестван от нея и екипа й. Акцията е взаимна на Министерството на туризма, Регионална инспекция за опазване на околната среда и РЗИ и през днешния ден се включиха двамата началници на държавните служби - инж.Тонка Атанасова и доктор Георги Паздеров, написа Флагман.бг.

„ Качеството на водата е съвършено. Нито една от пробите не е дала неудовлетворителен резултат. Всички пречиствателни станции също са тествани и нямаме мотив за тревога. Водата е чиста и туристите могат да й се любуват ” , сподели Николина Ангелкова.

Тя регистрира, че в Слънчев бряг концесионерите съблюдават прецизно условията на Министерството на туризма и няма нарушаване на схемите за преместваеми обекти, свободните зони също са по норматив.



По думите доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ Бургас, 52 % от плажовете в България са с положително качество, 48 % с чудесно и няма със приемливо, което е най-ниската оценка за положението на линиите.  „ От началото на летния сезон до през вчерашния ден са направени общо 84 инспекции на водата. От 47 зони е взета проба и можем да кажем, че положението е положително ”,  каза доктор Паздеров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР