Снимки: bTVНа фона на официалните събития около европредседателството полицаите излязоха

...
Снимки: bTVНа фона на официалните събития около европредседателството полицаите излязоха
Коментари Харесай

Полицаите посрещат евроделегатите с протестни плакати

Снимки: bTV

На фона на формалните събития към европредседателството служителите на реда излязоха на митинг с плакати, с които показват недоволството си срещу  ниското възнаграждение  в системата на Министерство на вътрешните работи, съобщи bTV.

Тази заран в сградата на Министерския съвет премиерът  Бойко Борисов  се срещна със синдикатите, представляващи ползите на работещите в системата на Министерство на вътрешните работи. Срещата продължи час и половина. Двете страни са си стиснали ръцете по всички значими въпроси. 



Премиера се ангажира с  отпущането на още 100 млн. лева . за заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.Борисов и синдикатите са били единомислещи и по различен въпрос – потребността от незабавно рационализиране на нормативната база в  министерството. Днешната среща може да приключи митингите през идващите дни.

Премиерът е подчертал, че смяната в позицията му за нарастване на полицейските заплати не е договорка. Правителството ще отдели  100 млн. за заплати за чиновниците в Министерство на вътрешните работи, само че против резултати , споделил министър председателят на срещата със синдикатите. Той прецизирал, че сумата е за интервала от 1 януари до 31 декември 2018 година и добави, че при добра събираемост през актуалната година, има опция за увеличение на полицейските заплати с 10% от 2019 година.

Утре синдикатите ще разгласят решението си – стопират ли с митингите или ще изпълнят заканата си –европредседателството да бъде белязано от неодобрение всеки ден.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР