снимки: БтвКак да отговорят на терористични атентати, взети заложници и

...
снимки: БтвКак да отговорят на терористични атентати, взети заложници и
Коментари Харесай

Къде тренират българските полицаи?

снимки: Бтв

Как да отговорят на терористични атентати, взети заложници и грабежи? Полицаите у нас ще учат в нов подготвителен център. Екип на bTV съумя да влезе в него дни преди откриването му.

Едно от пространствата в новия център имитира банка. Има мястото за касиерите, а в другата част на стаята са местата на банковите чиновници. Там ще се отиграват разнообразни обстановки, като да вземем за пример заложническата рецесия в банка в Сливен преди години.

Целта на новия полигон, който се простира на 8 дка, е оптимално да приближи бъдещите служители на реда до действителността. Част от него имитира площад, към който има улици, тротоари и светофари. Има даже и контролно-пропусквателен пункт.

 



 

„ В този пункт ще се реализират образования на курсантите, които са признати в компетентност " Гранична полиция ". Т.е. култивиране на документи, пропускане на МПС, инспекция на МПС ”, сподели Валентин Чочев - зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

Изградена е и постройка, която ще играе ролята на районно полицейско ръководство. Направени са и арестантски килии. Има и помещение, което играе ролята на заведение.

 



 

„ Може да се проиграва обстановка, да вземем за пример хулигански прояви, неутрализиране на хора, използвали алкохол, взимане на заложници, нахлуване върху касиера, за взимане на сумата от касите ”, добави Валентин Чочев.

В центъра ще се учат и най-новите курсанти, чийто банкет към момента тече. 20% от тях ще са дами. На полигона ще упражняват и настоящи служители на реда.

 



 

Центърът ще бъде публично открит в края на април.  

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР