Снимката победител в световния конкурс за фотография на Sony изобразява

...
Снимката победител в световния конкурс за фотография на Sony изобразява
Коментари Харесай

Изкуственият интелект и фотографията: Какво стана с награда на Sony?

Снимката победител в международния конкурс за снимка на Sony изобразява две дами от разнообразни генерации в черно-бяло. В изказване на уеб страницата си Елдагсен, който е учил снимка и образни изкуства в Художествената академия в Майнц, концептуално изкуство и интермедия в Академията за изящни изкуства в Прага и изобразително изкуство в Училището по изкуства и връзки Сароджини Найду в Хайдерабад, сподели, че е кандидатствал с нея, с цел да разбере дали състезанията са готови за произведения, генерирани от изкуствен интелект. Оказва се, че не са. 

" Ние, фотографският свят, се нуждаем от открита полемика за това какво желаеме да одобряваме за снимка и какво не. Достатъчно огромен ли е чадърът на фотографията, с цел да предложения AI изображения да влязат – или това би било неточност? ", сподели Елдагсен, представен от " Гардиън ". 

По думите му става въпрос за " исторически миг ", защото това е първият път, когато AI изображение печели влиятелен интернационален фотографски конкурс.

Елдагсен предложи премията да бъде дарена на фотофестивал, проведен в Одеса, Украйна.

Случилото се идва в миг на развълнуван спор по отношение на използването и последствията от AI, като някои предизвестяват, че технологията е на ръба да повреди необратимо човешкия опит. Последният прогрес в потреблението изкуственият разсъдък в чатботове, коли без водачи, софтуери за писане на песни и създаването на фармацевтични артикули подтиква полемиката. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР