Снимката, на която принцеса Маргарет лежи изящно в голяма вана,

...
Снимката, на която принцеса Маргарет лежи изящно в голяма вана,
Коментари Харесай

Тиарата на принцеса Маргарет и нейната скандална история

Снимката, на която принцеса Маргарет лежи изтънчено в огромна вана, с нищо с изключение на своята тиара и необятна усмивка, е една от многото скандални прояви на по-младата сестра на кралица Елизабет II и за следващ път укрепва статуса ѝ на бурното момиче в двореца. Дело на съпруга ѝ, известния фотограф Антъни Армстронг-Джоунс, портретът излиза на бял свят едвам през 2006 година, четири години след гибелта на Маргарет. И въпреки фотографията да беше отстранена от общественото пространство години по-късно, тя остана вкоренена в съзнанието на мнозина и даже сходна сцена беше включена в третия сезон на хитовия британски сериал Короната.

Докато на пръв взор най-скандализиращата част от изображението е точно фактът, че принцесата се е излегнала във вана, това, с което фотографията става емблематична, е в действителност блестящата тиара, кацнала грациозно на главата на Маргарет.

Тиарата има богата история. Изработена през 1870 година, тя в началото принадлежала на лейди Полтимор, брачна половинка на втория барон Полтимор, а през 1959 година фамилията я афишира за обмен на аукцион. Именно тогава 29-годишната принцеса се снабдява с нея, закупувайки я за 5500 паунда. Макар Маргарет да има безграничен достъп до кралските бижута (херцогинята на Кеймбридж да вземем за пример носи диадеми, отдадени ѝ от кралицата), тя желала да има нещо, което принадлежало само на нея.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР