> Снимката на Ангел Кънев, която Божков пусна в социалните

...
> Снимката на Ангел Кънев, която Божков пусна в социалните
Коментари Харесай

Прокуратурата отговори на Божков: Незаконното проследяване и заснемане на прокурор е груб и недопустим натиск

 > Снимката на Ангел Кънев, която Божков пусна в обществените мрежи
По този мотив прокурорите от Висш съдебен съвет заявяват, че поддържат прокуратурата за предприемане на нужните ограничения за гарантиране сигурността на магистратите, които извършват своите отговорности по закон, тъй като неприемливият напън към този момент е прераснал в престъпен.

" Действията на Прокуратурата на Република България против корупцията и проведената престъпност предстоящо провокират опити за политически, стопански, медиен, а към този момент и за престъпен напън. Незаконното следене и снимане, както и публикуването на фотоси на прокурор от профилираната прокуратура при осъществяване на служебните му отговорности е недодялан и неприемлив напън във връзка с съответния магистрат и против независимостта на прокуратурата, част от правосъдната власт.

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет показва безпрекословна поддръжка към твърдите и безкомпромисни дейности на прокуратурата против всеки опит за напън, без значение кои са поръчителите и изпълнителите на сходни действия. Извършителите на сходни актове против върховенството на правовия ред би трябвало да бъдат преследвани с цялата суровост на закона. Подкрепяме Прокуратурата на Република България при предприемане на нужните мерки  за гарантиране сигурността на българските магистрати при осъществяване на законовите им пълномощия в отбрана на техните ползи. ", гласи текстът на декларацията.

Декларацията ще бъде изпратена до представителите на Европейска комисия у нас, на държавите-членки на  Европейски Съюз, на Съединени американски щати и на Обединеното кралство.

Документът е признат в сходство с механизъм за обществена реакция на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет при положение на засягане на независимостта и положителното име на прокурори и следователи.

По-рано денем Божков упрекна Прокоратурата, че оказва напън против Национална агенция за приходите:

През последните месеци Прокуратурата оказва непрестанен напън върху чиновниците на Национална агенция за приходите. Резултатът е десетки нарушавания на законите. Заплахи. Грабеж.

Наблюдаващият прокурор на огромна част от делата ми ежеседмично изисква от Национална агенция за приходите тъпчене на закона и незаконни дейности. Същият Ангел Кънев, за който се твърди, че е разпитал ББ, Министерски съвет и ВГ (2 пъти) може да отговори #КОЙ дирижира тези дейности. А #КОЙ може да разпореди и на ВГ, и на ИГ си отговорите сами.

#БъдетеЗдрави

P.S.: Благодаря ви за сигналите. Знам, че в Национална агенция за приходите и Прокуратурата има почтени и доблестни хора. Не изпълнявайте заповеди, противоречащи на закона и Конституцията. Изпълнението на такива заповеди също е закононарушение.

#БъдетеСмели
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР