Снимката е илюстративнаЧанта с близо 80 килограма златни накити на

...
Снимката е илюстративнаЧанта с близо 80 килограма златни накити на
Коментари Харесай

Чанта със злато за 4, 3 млн. евро извадиха от руините в Турция

Снимката е илюстративна
Чанта с близо 80 кг златни украшения на стойност 4,3 милиона евро е била открита при разчистването на отломките от земетресенията в окръг Кахраманмараш, Южна Турция.

Чантата, натъпкана с десетки златни колани с тегло 78 кг, е била открита от багерист и предадена на полицията. Стойността на накитите се пресмята на 86 милиона турски лири (около 4,3 млн. евро), оповестява Дарик, като цитира турски медии.

Оказало се, че златото принадлежи на прочут бижутер в региона на Кахраманмараш. Засега не е известно дали той или децата му са оживели при труса,

В момента златните колани се съхраняват от полицията в Кахраманмараш в очакване да бъдат предадени на притежателя им или наследниците му. Ако това не се случи в период до 5 години, златото ще остане за страната.

Разчистването на руините след опустошителните земетресения на 6 февруари, лишили живота на над 43 500 души, продължава. Бедственото състояние в 10-те най-силно наранени района в Турция ще продължи 3 месеца. А възобновяване на съборените здания и инфраструктурата евентуално ще отнеме години.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР