Снимка7 Булфото, архивИ в област Варна учениците минават на онлайн

...
Снимка7 Булфото, архивИ в област Варна учениците минават на онлайн
Коментари Харесай

И във Варна учениците от 6 до 12 клас минават на онлайн обучение. Под 18 годишните - само с родител в мола

Снимка7 Булфото, списък

И в област Варна учениците минават на онлайн образование. Това ще стане от 15 до 26 март за тези от 6. до 12. клас, както и в центровете за поддръжка за личностно развиване. Това взеха решение на Областния спешен щаб за битка с ковид, заяви регионалният шеф Стоян Пасев.

Присъствено остава образованието за учениците от 1. до 5. клас. Детските гради и яслите също ще бъдат в присъствена форма.

Ето още какви противоепидемични ограничения се вкарват в област Варна:

Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групи и извънкласни занимания и действия, спортни празници и други, проведени от учебните заведения за всички възрастови групи.

Преустановява се визитата на малолетни и малолетни, в случай че не са с родител (настойник, попечител) в заведения за хранене, снек питейни заведения и молове.

Въвежда се организация за открити и закрити пазари, борси, изложби, празници и панаири - еднопосочно придвижване, маски и без скупчване на доста хора.

Собствениците на търговски комплекси и огромни търговски вериги (хранителни или нехранителни) би трябвало да обезпечат режим за недопускане скупчването на хора на касите и пред самите обекти, съблюдаване на отдалеченост от 1,5 м в обектите, недопускане на клиенти без защитна маска и стерилизация.

Всички физически и юридически лица, които са притежатели или ръководят обекти от публично значение и дават услуги за жителите, не би трябвало да позволяват повече от 1 човек на 3 кв. м.

Забраняват се визитите на външни лица в профилирани институции, предоставящи обществени услуги за деца и възрастни, както и в приюти.

Мерките влизат в действие от 00.00 ч. на 12 март.

" Варна навлезе в сериозната алена зона, от през днешния ден сме с над 300 болни на 100 000, все пак сме на опашката на областите, където ситуацията е към този момент напълно сериозно. Мерки има задоволително, само че не се съблюдават. За да не се подхващат повече фрапантни ограничения, апелът ми е към всички жители да съблюдават актуалните наставления, сподели регионалният шеф Стоян Пасев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР