Снимка znamena-flagove.comНови мерки в Турция. Страната наложи частичен комендантски режим,

...
Снимка znamena-flagove.comНови мерки в Турция. Страната наложи частичен комендантски режим,
Коментари Харесай

Комендантски режим в Турция за ограничаване на COVID-19

Снимка znamena-flagove.com

Нови ограничения в Турция. Страната наложи непълен комендантски режим, с който се лимитира придвижването на жителите през почивните дни в интервала от 20:00 ч. до 10:00 ч. Това оповестиха от Единния информативен портал по отношение на ограниченията за битка с пандемията, представен от

Изключения от комендантския час в почивните дни:- лица, които след изписване (лекарски доклад) от болнично заведение желаят да се завърнат на сегашен адрес и/или имат авансово назначено лекуване или обзор при лекар;- тези, които ще участват на траурната гала и погребението на собствен или на съпруга/съпругата умрял родственик от първа степен или брат/сестра (максимум 4 души);- лица, които са пристигнали и обитават в обитаемото място през последните 5 дни, няма къде да отседнат и желаят да се завърнат на сегашния си адрес (билет, показващ, че са пристигнали в границите на 5 дни;

регистрационен номер на транспортното средство, с което са дошли; други документи, касаещи пътуването; спомагателна информация);- уволнилите се от военна работа, които желаят да се завърнат по родните си места;- разполагащи с частна или обществена покана, лимитирана за избран период;- освободен от наказателно-изпълнителните институции.Граждани могат да пътуват със своите персонални коли, в случай че дават отговор на посочените условия и са получили позволение от Министерство на вътрешните работи (чрез системите e-Application или ALO 199) или непосредствено до областните/общинските управители).

В делнични дни се лимитира придвижването на жители над 65 години. Те могат да излизат отвън домовете си във времето от 10.00 до 13.00 ч. Движението на лица под 20 годишна възраст се позволява в интервала от 13.00 до 16.00 ч. Освободени от това ограничаване са обществените служащи и медицинският личен състав, държавни чиновници на изборни длъжности, както и работещи лица, които могат да потвърдят с документи трудовата си претовареност.

Кафенета, чайни и салони за наргиле ще бъдат затворени за неопределен срок. Търговските центрове, пазарите, заведенията за публично хранене (в това число ресторантите) и фризьорските салони ще работят с лимитирано работно време от 10.00 до 20.00 ч. Заведенията за публично хранене могат да обезпечават единствено услуги за онлайн поръчка или закупуване на стока, без изразходване на място. Извън тази часова рамка се позволява приемане и осъществяване на поръчки единствено по телефон и онлайн.

Киносалоните няма да работят до края на годината. Образователните действия и услуги ще се реализират онлайн до края на годината. Спортните надпревари ще продължат да се организират без аудитория.Продължава действието на възбраната за тютюнопушене по оживени улици и на публичните места, по отношение на условието за носене на маски на закрито и навън, без изключения.

При неспазване на въведените вътрешни ограничения се постановат основни финансови наказания.

При потребност от подпомагане, българските жители в Турция могат да се обръщат към следните дипломатически представителства:Посолство на България в Анкара на следните телефонни линии: +90 312 467 20 71; 427 51 42 и дежурен телефон в извънработно време +90 312 467 20 71; 427 51 42;Генерално консулство на България в Истанбул на следните телефонни линии: +90 212 281 01 14 и +90 549 792 1529;Генерално консулство на България в Одрин на следните телефонни линии: +90 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни +90 533 7396140 и на дежурен телефон в почивни и празнични дни +90 533 6298164.Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР