Снимка: Varna24.bg.Истинска находка изникна при оглед на терена, където трябва

...
Снимка: Varna24.bg.Истинска находка изникна при оглед на терена, където трябва
Коментари Харесай

Находка! Подлез изникна под съборените бараки срещу училище Димчо Дебелянов

Снимка: Varna24.bg.

Истинска находка изникна при оглед на терена, където би трябвало да изникне новият ъгъл за отдих до Юнашкият салон. 

Оказа се, че под руините на съборените бараки " дреме " подлез, построен преди години, с цел да свързва зоната с двора на близкото учебно заведение " Димчо Дебелянов ", съобщава Varna24.bg.

Дали подземното оборудване ще бъде приведено в приложим тип и пуснато за секване на учениците към зоната, където ще бъдат сложени пейки и цветя, не е ясно. 

По информация на търговци, работещи наоколо до терена, Община Варна  е завела иск за 80 000 лева против някогашните притежатели на търговски обекти за това, че не са премахнали сами построена бетонна платформа. Те от своя страна пък декларирали, че когато са купували обектите си са платили единствено за бараки, дограми и не са ставали действително притежатели на тази платформа. 

Припомняме, че наскоро от Община Варна оповестиха, че на мястото на съборените търговски обекти ще бъде сътворена прелестна зона за отдих.

Теренът с обща повърхност 913 кв. м включва пространството към Юнашкия салон, граничещо с улиците с бул. " Христо Ботев ", на запад с ул. " Бачо Киро ", на юг с ул. " Русе ". 

Проектът планува построяването на четири тераси, които са свързани между тях посредством стъпала и рампи, зона за отдих, озеленяване и слагане на паркова мебел. Ще бъде обезпечен достъп за хора с увреждания. 

По източната граница на парцела е планувано озеленяване с пълзящи растения, които да прикрият съществуващата оградна стена на прилежащия парцел. По северната и западната граница са планувани кашпи с жив плет. Монтирани ще бъдат железни кошчета за отпадък и осветителни тела

Някои варненци обаче показаха мнение, че това не е най-подходящото място за релакс, като се има поради непосредствената непосредственост до натоварената и запрашена улица. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР