Снимка ТуитърИсторически мост в Турция изчезна безследно, подозира се, че

...
Снимка ТуитърИсторически мост в Турция изчезна безследно, подозира се, че
Коментари Харесай

Мост в Турция изчезна, подозира се кражба

Снимка Туитър

Исторически мост в Турция изчезна безследно, подозира се, че е бил откраднат, оповестяват „ Хюриет дейли нюз ” и Българска телеграфна агенция.

Жители на село Арсланджа в окръг Гюмюшхане, Северна Турция, предходната седмица забелязали, че моста го няма. Първоначално те си помислили, че той е бил погубен в проливните дъждове наскоро в този регион. За удивление обаче в дерето нямало и камък от моста. 

Кметът на селото Джошкун Доган допуска, че той може да е бил откраднат „ камък по камък ". Според него е допустимо мостът да е бил погубен от иманяри, каквито и преди са били забелязвани в региона да правят противозаконни разкопки. 

Доган твърди, че локални поданици са видели моста на 1 октомври. Валийството на Гюмюшхане обаче твърди, че оборудването е било унищожено при наводняване преди три месеца.

Петметровият мост над река Балахор в Гюмюшхане през последните три епохи осъществяваше връзката сред три планински плата. В планинските региони край турското Черноморие има голям брой сходни мостове, останали от времето на селджукските турци и османците. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР