Война в Украйна: Сергей Суровикин „виждан на първата снимка“ след бунта на Вагнер

...
Снимка, публикувана онлайн, изглежда показва руски генерал, който не е
Коментари Харесай

Снимка, публикувана онлайн, изглежда показва руски генерал, който не е бил виждан публично след бунта от наемническата група Вагнер през юни.

Сергей Суровикин се твърди, че е бил близък до шефа на Вагнер Евгений Пригожин, който загина при самолетна катастрофа миналия месец.

Има съобщения, че генерал Суровикин е разследван за възможно съучастие в бунта.

Но снимка, за която се твърди, че показва бившия командир на Русия в Украйна, сега е публикувана в социалните медии.

"Генерал Сергей Суровикин е навън. Жив, здрав, у дома, със семейството си, в Москва. Снимката е направена днес", написа известната руска медийна личност Ксения Собчак в надпис към снимката в Telegram в понеделник.< /p>

BBC все още не е проверила автентичността на снимката, която показва мъж със слънчеви очила, който върви ръка за ръка с червенокоса жена, която прилича на съпругата на генерала, Анна.

Руският журналист Алексей Венедиктов отделно написа в Telegram: „Генерал Суровикин е у дома със семейството си. Той е в отпуск и е на разположение на министерството на отбраната.“ p>Кой е твърдолинейният командир Суровикин? Годините на опасен живот на шефа на Вагнер Пригожин

Наемниците на Вагнер опитаха кратък бунт на 23 и 24 юни, заплашвайки да настъпят към Москва.

Пригожин и още девет души бяха убити в катастрофата край Москва на 23 август, което доведе до неистови спекулации. Шефът на Вагнер беше описан от мнозина като „ходещ мъртвец“ след неуспешния бунт.

Ген Суровикин за последен път беше видян публично във видео по време на бунта призовавайки силите на Вагнер да спрат действията си.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР