Снимка: pixabayУнгарското правителство пое контрола върху шест частни клиники за

...
Снимка: pixabayУнгарското правителство пое контрола върху шест частни клиники за
Коментари Харесай

Унгарското правителство пое контрола върху шест частни клиники за ин витро

Снимка: pixabay

Унгарското държавно управление пое контрола върху шест частни клиники за ин витро и усили финансирането за тези процедури, с цел да ги направи по-достъпни за повече двойки, съобщи Ройтерс. Целта е да се промени наклонността за спад на раждаемостта, съобщи държавното управление, написа Novini.bg.



Премиерът Виктор Орбан сложи като съществена задача увеличението на популацията и решаването на казуса с дефицита на работна ръка. Целта е това да се реализира по-скоро посредством ограничения за стимулиране на раждаемостта, в сравнение с посредством увеличение на миграцията. Правителството му към този момент одобри поредност от ограничения, в това число данъчни облекчения, субсидирани заеми и други стратегии в поддръжка на фамилията.

В оповестено в четвъртък в държавния вестник " Модяр Кьозльон " разпореждане се споделя, че шест частни клиники, занимаващи се с ин витро оплождане, стават държавна благосъстоятелност и минават под контрола на страната. Посочва се, че това е въпрос от стратегическо значение за нацията и че клиниките би трябвало да бъдат изключени от разпоредбите на конкуренцията.

Освен това от 1 януари стават безвъзмездни медикаментите, употребявани при лекуване на неплодородие, отстраняват се и рестриктивните мерки върху финансирането от страната на процедури инвитро, с цел да няма описи на чакащи.

Правителствен представител не отговори на молбата на Ройтерс да даде повече детайлности. От водещата в Будапеща клиника за ин витро - Института Кали, който става държавна благосъстоятелност, също не пожелаха да разясняват.

Основателят на клиниката професор Геза Над Кали е представен в държавно изказване да споделя на конференция, че подобряването на финансирането на този вид процедури ще помогне да се раждат повече деца.

През 2017 година в писмо до Орбан Кали съобщи, че 20-25 % от унгарските двойки, които желаят да имат деца, имат репродуктивни проблеми. Според професора, в случай че се отстранен рестриктивните мерки на държавното финансиране за инвитро лекуването броят на децата, родени след такова оплождане, може да се усили от 2000 до 3500 годишно.

В Унгария коефициентът на плодовитост (среден брой раждания на жена) е 1,48.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР