Снимка: PixabayСлед повече от една година разпространение по целия свят,

...
Снимка: PixabayСлед повече от една година разпространение по целия свят,
Коментари Харесай

Ковид стигна и до Антарктида. 36 души дадоха положителни проби

Снимка: Pixabay

След повече от една година разпространяване по целия свят, коронавирусът стигна и до последната непокорена зона - Антарктида. Трийсет и шест носители са открити при тестване в чилийската база " Генерал Бернардо О`Хигинс ". Това заяви през днешния ден Ей Би Си, предават ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Базата, кръстена на чилийския народен воин Бернардо О`Хигинс Рикелме, е ситуирана в западната част на континента, близо до Южна Америка, и е обвързвана с въоръжените сили на страната. Чили поддържа общо 13 бази в Антарктида, се споделя в известието.

Според в. " Гардиън " 26 от инфектираните са военнослужещи, а другите 10 - хора от обслужващия личен състав. Всички те са евакуирани в Чили и сложени в изолираност. Лекарите правят оценка здравословното им положение като положително. Заразени са и трима души от екипажа на кораба, обслужвал базата, сочат данни от проби, получени след връщането им от Антарктида. " Евакуацията на личния състав бе осъществена с помощта на навременните превантивни дейности ", обявиха чилийските военни, представени в сп. " Нюзуик ". Антарктическата станция продължава работа с нова промяна чиновници.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР