Снимка ПиксабейПандемията от коронавирус се отразява негативно и върху дейността

...
Снимка ПиксабейПандемията от коронавирус се отразява негативно и върху дейността
Коментари Харесай

Огромни загуби за най-голямото летище в Европа

Снимка Пиксабей

Пандемията от ковид се отразява отрицателно и върху активността на за най-голямото летище на Стария континент. Британското летище " Хийтроу ", което обичайно обслужва най-вече полети в цяла Европа, продължава да генерира обилни загуби, поради понижените пътувания с въздушен превоз.  През първите три месеца на 2021 година летището е отчело загуба от от 329 милиона паунда. 

Загубите от началото на пандемията до близо 2,4 милиарда паунда, написа The economic times. 

През интервала януари-март през летището са минали едвам 1,7 млн. пасажери, което е с 91% по-малко на годишна база. По-малък е спадът при карго полетите, като так е регистрирано 23% понижение по отношение на резултатите от 2019 година

Изпълнителният шеф на " Хийтроу " Джон Холанд Кай  разяснява, че няма данни, които да сочат по кое време летището ще може още веднъж да стартира да посреща нормалния брой пасажери.  Според него ще " мине доста време " преди промишлеността да се върне към предпандемичните си времена. 

Имунизационният развой в някои страни, като Съединени американски щати, Англия и Израел дават очаквания за бързо възобновяване на стопанската система и на пътуването със самолети.  Това се вижда и в цената на акциите на редица самолетни компании през февруари.  Но навлизането на нови варианти на коровируса, както и забавянето на въвеждане на обединен имунизационен документ са се измежду пречките пред бързото възобновяване, информира 

Според прогнозите на летището през 2021 година ще минат сред 13 и 36 милиона пасажери. За съпоставяне през 2019 година броят им е бил 81 млн.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР