Снимка PexelsЗавръщащите се от Франция във Великобритания и Уелс ще

...
Снимка PexelsЗавръщащите се от Франция във Великобритания и Уелс ще
Коментари Харесай

От полунощ Франция ще изисква отрицателен тест за Ковид-19 за пристигащите от някои страни

Снимка Pexels

Завръщащите се от Франция във Англия и Уелс ще би трябвало да се изолират за 10 дни, даже и да са изцяло имунизирани. Причината е растежа на случаите на Бета-варианта на ковид, открит първо в Южна Африка.

От среднощ Франция ще изисква негативен тест за Ковид-19 за идващите без две дози ваксина от Англия, Испания, Португалия, Кипър, Гърция и Нидерландия. Изключение са изцяло имунизираните с една от четирите инжекции, утвърдени от Европейската организация по медикаментите. Междувременно хиляди стачкуваха в цяла Франция против проектите на президента Макрон за наложителна имунизация на здравните служащи и достъп до заведения единствено със здравен документ.

Недоволството против проектите за наложителна имунизация на здравните служащи и сертифициран достъп до питейни заведения, заведения за хранене и киносалони във Франция е от няколко дни. По-рано тази седмица полицията употребява сълзотворен газ. Демонстрантите акцентират, че желанията на президента нарушават правото на персонален избор.

Казаното от президента преди няколко дни отива прекомерно надалеч. Ако го допуснем, то ще отвори вратата за доста други неща. Това е доста съществено за човечеството и за френския народ, счита Ан -Мари Жак.

Премиерът Жан Кастекс, който през днешния ден посети център за имунизация в Югозападна Франция посочи, че имунизацията, която към този момент не е наложителна за множеството французи, е единственият метод за битка с вируса.

Делта-вариантът е тук, не би трябвало да крием истината. Той се популяризира и е по-заразен от другите разновидности. Ние също би трябвало да се приспособяваме и да се надигнем против него като подсигуряваме, че нашите съграждани са изложени на допустимо минимум ограничавания. Ето за какво ще дублирам неуморно, че решението е единствено едно или най-малко едно предпочитано - и това е имунизацията, съобщи Жан Кастекс, министър председател на Франция.

В по този начин наречения " червен лист " на Франция към този момент са добавени Тунис, Мозамбик, Куба и Индонезия. Пътуванията от страните в този лист са позволени единствено по належащи аргументи и даже имунизираните гости подлежат на седемдневна карантина. Повече от половината французи към този момент имат най-малко първа доза.

Тази седмица Европейският център за предварителна защита и надзор на заразните заболявания разгласи, че чака внезапно нарастване на случаите на ковид - с близо 5 пъти повече нови инфекции до 1 август.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР