Снимка: PexelsВ Нидерландия решиха да удължат противоепидемичните мерки, тъй като

...
Снимка: PexelsВ Нидерландия решиха да удължат противоепидемичните мерки, тъй като
Коментари Харесай

В Нидерландия удължават мерките, тъй като не дават резултат

Снимка: Pexels

В Нидерландия взеха решение да удължат противоепидемичните ограничения, защото не дават резултат. Рестрикциите ще важат и по време на новогодишните празници, заяви министър председателят Марк Рюте, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Той съобщи това, откакто стана ясно, че броят на инфектираните на седмична база се е повишил за пръв път от октомври. Нещата в действителност не са добре - нито с равнищата на инфекцията, нито в лечебните заведения, сподели Рюте в директно предаване по малкия екран. Не изключвам опцията преди Коледа отново да съм тук, с цел да разглася още карантинни ограничения, добави той.

 
От 13 октомври Нидерландия е в режим на непълен локдаун - хората са посъветвани да работят от у дома, неразрешени са пътуванията по неналожителни аргументи и събирането на доста хора. Рюте се надяваше, че обстановката ще разреши облекчение на рестриктивните мерки по коледните празници и за Нова година. Но през вчерашния ден държавното управление реши да удължи до 15 януари ограничаването, че всяко домакинство може да приема до трима посетители. Затворени остават заведенията за хранене и питейните заведения.

В седмицата преди 8 декември бяха регистрирани 43 103 новозаразени, което е с 27 на 100 повече от миналата седмица, когато те бяха 33 949. Досега в Нидерландия са регистрирани повече от 500 000 случая на КОВИД-19 и близо 10 000 умряли. Тревожно е и увеличението през последната седмица на броя на приетите в болница - от 1007 на 1229.

През ноември кабинетът на Рюте, който преди не приемаше съвета на СЗО за носене на маски на публични места, промени курса и от 1 декември маските станаха наложителни в публичните здания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР