Снимка PexelsТърговските преговори между Тайван и САЩ съгласно механизма на

...
Снимка PexelsТърговските преговори между Тайван и САЩ съгласно механизма на
Коментари Харесай

Тайван и САЩ възобновяват търговските преговори

Снимка Pexels

Търговските договаряния сред Тайван и Съединени американски щати според механизма на Рамковото съглашение за търговия и вложения (TIFA) ще бъдат обновени на 30 юни след четиригодишно спиране, обявиха от Американския институт в Тайван (AIT).

В изказване, оповестено по-рано през днешния ден, AIT посочнва, че 11-тото съвещание на Съвета на TIFA ще се организира посредством видеоконференция.

Директорът на AIT Брент Кристенсен и представителят на Тайванския стопански и културен офис (TECRO) Би-Хим Сяо ще открият срещата.

По думи на Джо Денг, тайвански министър без портфейл, идните договаряния могат да обиден тематики, свързани със сигурността на веригите за доставки, въглеродните излъчвания, трудовите права, цифровата стопанска система, правата върху интелектуалната благосъстоятелност и отбраната на комерсиалните секрети.

Рамковото съглашение за търговия и вложения служи като платвформа за развиване и поддържане на търговско-инвестиционните ползи на Съединени американски щати и Тайван.

Островната страна е „ 10-ят по величина търговски сътрудник на Съединени американски щати, а Съединени американски щати на собствен ред е вторият по величина търговски сътрудник на Тайван ”, обявиха от AIT, като допълниха, че за предходната година общата двустранната търговия сред страните възлиза на 91 милиарда щатски $, а директните задгранични вложения са достигнали 47 милиарда щатски $.

След подписването на Рамковото съглашение Съединени американски щати и Тайван организираха 10 срещи за договаряния на високо ниво поредно в интервала 1995 година – 2016 година, само че полемиките бяха прекъснати от администрацията на Доналд Тръмп.

Тайван желае да възобнови договарянията за подписване на двустранно съглашение за свободна търговия, на фона на продължаващо изключване на страната от редица районни търговски механизми, дължащо се на натиска и опълчването от страна на Китай.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР