Снимка PexelsПрез януари 2020 г. отрицателният естествен прираст в Русия

...
Снимка PexelsПрез януари 2020 г. отрицателният естествен прираст в Русия
Коментари Харесай

Руските граждани са намалели с над 100 хиляди за месец

Снимка Pexels

През януари 2020 година негативният натурален приръст в Русия беше единствено 45 255 души.

По данни на Росстат коронавирусът е довел до гибелта на 28 680 души през януари.

Руските жители са намалели със 113 166 през януари, демонстрират данни на статистическата организация Росстат, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По данни на Росстат през януари в Русия са се родили 106 603 бебета, а са умряли 219 769 души. Спадът е повече от двойно по-голям в сравнение с през януари 2020 година, което демонстрира продължаващите демографски промени на страната.

През януари 2020 година негативният натурален приръст в Русия беше единствено 45 255 души.

Тези числа не регистрират данните за имиграцията, само че съветските граници като цяло са затворени от март 2020 година поради коронавирусната пандемия.

По данни на Росстат коронавирусът е довел до гибелта на 28 680 души през януари, само че тези числа не изясняват напълно естествения отрицателен приръст. Общо през предходната година съветското население е намаляло с над 510 000 души, което е най-големият спад от средата на първото десетилетие на века.

Русия е в съвсем непрекъснат демографски срив и популацията й е намаляло с над 5 000 000 души след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година. След прочут интервал на възобновяване, популацията стартира още веднъж да понижава от 2018 година, което тормози управляващите и накара президента Владимир Путин да усили политиките за стимулиране на раждаемостта, отбелязва Агенция Франс Прес. Той си сложи за цел до 2024 година да бъде увеличена раждаемостта от приблизително 1,5 деца на една жена до 1,7. С тази цел той желае да разшири програмата за финансови тласъци за родителите. Към това се прибавят ограниченията за възстановяване на продължителността на живота в Русия, която приблизително е 72 години, само че е доста по-ниска при мъжете.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР