Снимка: PexelsОбединеното кралство регистрира днес най-малкия от два месеца насам

...
Снимка: PexelsОбединеното кралство регистрира днес най-малкия от два месеца насам
Коментари Харесай

По-малък ръст на новозаразените за денонощие във Великобритания

Снимка: Pexels

Обединеното кралство записва през днешния ден най-малкия от два месеца насам растеж на новите случаи на ковид за денонощие, съобщи Ройтерс.

Според държавните данни 14 104 души са дали позитивен тест за миналото денонощие, по отношение на 15 845 в неделя. Днешният индикатор е най-нисък от 8 декември насам.

Правителството разгласи още, че до през вчерашния ден 12 милиона и 294 хиляди британци са получили първа доза от ваксина против КОВИД- 19, цитира Българска телеграфна агенция.

Англия е договорила доставката на 50 млн. дози от ваксини за новите разновидности на ковид, разгласи през днешния ден здравният министър Мат Ханкок. По думите му има доказателства, че досегашните ваксини също имат избран резултат против разновидностите, изключително за " попречване на съществено заболяване и смъртност ".

На конференция министърът сподели, че кралството е влезнало в партньорство с производителя " CureVac " за основаването на ваксина, която бързо да се приспособява към разпознатите нови разновидности на ковид.

Ханкок добави, че поръчаната първична доставка от новата ваксина възлиза на 50 млн. дози, които ще се прибавят към към този момент наличн

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР