Снимка: PexelsГорещо време с температури до 40 градуса в утрешния

...
Снимка: PexelsГорещо време с температури до 40 градуса в утрешния
Коментари Харесай

Температури до 40 градуса в утрешния ден

Снимка: Pexels

Горещо време с температури до 40 градуса в утрешния ден, сочи прогнозата на синоптииците.

Изключение ще има единствено на Черноморието.

40° в Сандански, 39° в Хасково, Елхово, Ст. Загора, Пловдив и Благоевград. Оправдаха се и прогнозите за валежи в Източна България - най-вече, 7 литра на кв. метър, паднаха в Силистра.

Следобедни превалявания и гръмотевични стихии ще има на следващия ден в западната половина от страната. Има условия за градушки. Ще духа сдържан, на север от планините и в Югозападна България, краткотрайно мощен южен вятър.

Температурите ще се покачат, спрямо през днешния ден и в съвсем цялата страна, като се изключи Източна България и Област Смолян, е оповестено предизвестие от втора степен, код оранжево, за оптимални стойности от 38° до 41°.

Рискът от пожари в по-голямата част от страната остава от двете най-високи степени - доста висок и екстремален, надлежно областите в оранжево и алено.

Слънчево и по-малко по-горещо ще бъде на морския бряг с оптимални температури от 29° до 32°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде едва. Ще духа сдържан вятър с посока от югоизток.

Истинска хладина - единствено в планините, и то по високите елементи - оптималните температури по върхове на следващия ден - от 18° на Мусала до 23° на Черни връх. И в планините, след слънчевото начало на деня, в масивите от Западна България тук-там ще превали и прегърми. Ще бъде и прохладно с сдържан, по най-високите елементи - краткотрайно мощен югозападен вятър.

Предупреждение за рисково горещо време остава в действие за следващ ден и съвсем на всички места на Балканите, в южната ни съседка Гърция - от третата, най-висока степен - код алено.

Под въздействието на добре изразен циклон значително по-хладно, а в доста региони и с превалявания, е на Британските острови,във Франция и в страните от Централна Европа.

У нас, в петък се чака значително захлаждане, само че ще има и превалявания, в обособени региони краткотрайно интензивни и обилни по количество, съпроводени от гръмотевици. Ше има условия и за градушки. През почивните дни и в понеделник ще бъде слънчево, а температурите още в неделя още веднъж ще тръгнат нагоре.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР