Снимка: PexelsЕвропейската агенция по лекарствата се произнася за ваксината на

...
Снимка: PexelsЕвропейската агенция по лекарствата се произнася за ваксината на
Коментари Харесай

Днес се очаква Европейската агенция по лекарствата да се произнесе за ваксината на Астра Зенека

Снимка: Pexels

Европейската организация по медикаментите се произнася за имунизацията на " Астра Зенека ", оповестява Българска национална телевизия.

Решението ще се случи на фона на ескалация на напрежението сред Брюксел и фармацевтичната компания.

В английски медии се появи информация, че " Астра Зенека " ще извърши поръчките си към Англия, само че отсрочва нейното прекачване в Европейски Съюз, като показва по-късна дата за сключване на контракта. Стана ясно, че ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел може да прибегне до активиране на клаузи за изключителни обстановки от договорите на Европейския съюз поради дефицита на ваксини.

В опит да реши проблема, Еврокомисията ще показа през днешния ден механизъм за авансово известяван и позволение при експорт на ваксини против COVID-19 от Евросъюза. Междувременно от американската компания " Новавакс " обявиха, че препаратът, който те създават, демонстрира 89,3% успеваемост в битката против рисковия вариант.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР