Снимка PexelsВ момента провеждаме едно изследване на СЗО. Изследване на

...
Снимка PexelsВ момента провеждаме едно изследване на СЗО. Изследване на
Коментари Харесай

Експерт: Провежда се изследване защо българите не се ваксинират срещу COVID-19

Снимка Pexels

”В момента организираме едно проучване на СЗО. Изследване на настройките и държанието на българите по отношение на Ковид-19 и в него се опитваме да разберем точните аргументи, заради които хора, които биха се ваксинирали, още не са го създали ”.
Това изясни специалистът от " Обществено здраве " доцент Михаил Околийски пред Bulgaria ON AIR. 

Според него повода е в информационната тактика на управляващите.

" Не се направи тактика за връзка на риска още от първия миг. СЗО даде насоки по какъв начин се прави това малко по малко, само че държавното управление тогава не пожела да създаде тогава такава тактика ", добави още той.  

На този декор към 10% от популацията в никакъв случай няма да се разболее от Ковид поради спецификата на човешката генетика, настояват специалисти. За останалите 90% се чака тест, с който да се дефинира предразположеността за тежко боледуване. 

" След година, година и половина ще има огромен тест, който да обгръща ужасно доста неща в един тест обединено и тогава ще бъде времето, когато човек ще бъде сигурен че няма да го прекара тежко ", съобщи ръководителят на Лаборатория по Молекулярна Генетика към Българска академия на науките проф. Георги Милошев.  

Учените изследват и за какво хора, които нямат антитела, само че са в непрекъснат контакт със инфектирани – не се разболяват, проучването би трябвало да даде и рецептата за изработването на лекарство против Ковид-19. 

Проф. Георги Милошев изясни, че техният геном ще бъде проучен за тези разновидности, които им оказват помощ те да не се разболеят и дори не създават антитела. 

Заради разликите в генетиката на всеки човек, не може да се даде и безапелационен отговор, кой имунитет е по-ефективен – този след преболедуване или след имунизация. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР