Борусия Дортмунд взе много ценна победа срещу Пери Сен Жермен

...
Борусия Дортмунд взе много ценна победа срещу Пери Сен Жермен
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд взе аванс пред Пари Сен Жермен преди реванша в Шампионската лига

Борусия Дортмунд взе доста скъпа победа против Пери Сен Жермен с 1:0 в първия полуфинал от Шампионската лига. Единственото попадение в мача вкара таранът на немския тим Никлас Фюлкруг в 36-ата минута на мача. През втората част доста пропуски направиха и двата тима, само че най-много гостите от ПСЖ.

Двата тима се срещнаха и в груповата фаза на шампионата, като Пари Сен Жермен завоюва домакинския си мач с 2:0, до момента в който срещата в Дортмунд приключи без победител - 1:1.

Голямата въпросителна в състава на Борусия Дортмунд преди мача бе дали Марсел Забицер ще може да играе, само че в последна сметка националът на Австрия бе титуляр за отбора на Един Терзич, предава Българска телеграфна агенция.

В 14-ата минута тъкмо Забицер си освободи пространство в наказателното поле на французите и насочи по земя подъл удар в десния ъгъл на вратата, който бе отразен от вратаря Джанлуиджу Донарума.

В 20-ата минута Люка Ернандес от ПСЖ се свлече в наказателното поле на домакините и погледна към британския рефер Антъни Тейлър, който остана безгласен за нарушаване.

В 36-ата минута Борусия откри резултата при образцова офанзива. Нико Шлотерберг даде превъзходен извеждащ пас, Никлас Фюлкруг спря чудесно топката с десния си крайник и с мощен прав шут у прокара под плонжа на Донарума. 

В 44-ата минута Забицер имаше чудесна опция да удвои задатъка на " жълго-черните ", само че плътният му удар бе избавен от италианския вратар на ПСЖ, а в тази обстановка се контузи националният бранител на гостите Люка Ернандес, което наложи насилствената му промяна на почивката с бразилеца Лукас Бералдо. 

Пари Сен Жермен стартира доста по-вдъхновено втората част. В 51-вата минута Килиан Мбапе насочи прекрасен фалцов удар отляво, който направи вратаря Григор Кобел беззащитен, само че се отби в левия му дирек и топката се върна в игра. При последвалото безредие и Ашраф Хакими опита шанса си, като този път топката се отби от десния дирек.

В 56-ата минута испанският халф на ПСЖ Фабиан Руис изскочи от задна позиция и с глава стреля рисково около левия дирек на вратата на домакините. 

Точно след час игра отборът от Дортмунд пропусна страховит късмет. Джейдън Санчо проби отлично отдясно и даде прекрасен пас на голмайстора Фюлкруг, който обаче откри топката с кората си и я прати от чудесна позиция над напречната греда. 

В 72-рата минута Мбапе откри Усман Дембеле единствено против вратаря, само че Кобел спася с тяло удара на френския национал. 

Десет минути преди края на постоянното време голям късмет за гостите пропусна Усман Дембеле, който получи отлична топката от Хакими, само че оставен самичък в наказателното поле стреля над вратата. 

Малко по-късно капитанът на ПСЖ Маркиньос в последния миг мазета с шпагат удар на Юлиан Брандт, останал самичък против вратаря. 

В 87-ата минута Фабиан Руис още веднъж направи пропуск от чисто състояние за парижани с глава. 

Реваншът сред двата тима е на 7 май на " Парк де Пренс " в Париж, когато домакините би трябвало да заличат пасива от един гол и да търсят по-убедителна победа. 

В другия полуфинал ден по-късно ще играят Реал Мадрид и Байерн Мюнхен в испанската столица, като първият дуел приключи 2:2. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР