Снимка Pexels След дъждовете идва страшна жега, вещаят синоптиците. Астрономическото

...
Снимка Pexels След дъждовете идва страшна жега, вещаят синоптиците. Астрономическото
Коментари Харесай

След дъждовете идва жега

Снимка Pexels
След дъждовете идва страшна горещина, вещаят синоптиците. Астрономическото лято стартира през днешния ден у нас в 6.32 часа, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днешният ден е лятното слънцестоене. Това е най-дългият ден в годината у нас, който ще продължи 15 часа и 19 минути, написа.

През лятото на територията на по-голямата част от България най-високите междинни дневни температури са през юли, а по Черноморието и в планините - през август.

Летният сезон стартира с лятното слънцестоене - към 21 юни в Северното полукълбо и към 22 декември в Южното полукълбо, и приключва с есенното равноденствие - към 23 септември в Северното полукълбо и към 22 март в Южното полукълбо.

Тази година астроноическото лято ще съвпадне и с метеорологичното, тъй като с началото на новата седмица стартира стопляне на времето с повече слънчеви часове. Валежите ще стопират в цялата страна, вятърът също последователно ще отслабва. В следобедните часове на доста места, основно в планинските региони ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.

След това следва интервал от 2-3 дни, в който няма да има превалявания или те ще са на напълно малко места в страната, като температурите ще продължат да се покачват, тук-там ще доближават 35-38 градуса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР