Снимка: ПетелСоциалният министър Деница Сачева съобщи, че правителството ще предложи

...
Снимка: ПетелСоциалният министър Деница Сачева съобщи, че правителството ще предложи
Коментари Харесай

Правителството ще предложи минималната заплата да стане 650 лв. от 2021 г.

Снимка: Петел

Социалният министър Деница Сачева заяви, че държавното управление ще предложи от идната година минималната работна заплата да стане 650 лв., оповестиха от пресцентъра на общественото министерство, представени от " Топ Новини ".

„ Не единствено не допуснахме скок на безработицата, само че и не позволихме сериозен спад в приходите “, съобщи Сачева на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Добрич.

„ 60/40 е мярката, която най-бързо трябваше да бъде структурирана и пусната в деяние. Приложението ѝ демонстрира и наклонност за „ изсветляване “ на бизнеса “, уточни тя. По думите ѝ новият дизайн на мярката е доста по-облекчен и уголемен като браншове и благоприятни условия. В идващите месеци главен фокус ще продължат да са бизнесът и заетостта, като взаимно с Министерство на стопанската система се договаря грантова скица за 100 млн. лева, ориентирана към обезпечаване на безвредни условия на труд.

 „ Основен фокус в новия програмен интервал на Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ ще бъде заетостта, запазването на работните места и намаляването на младежката безработица “, уточни още Деница Сачева. „ Новата тематика, по която ще се работи в идващите години, е сребърната стопанска система. Предстои да се посочи типът на интегрираните здравно-социални услуги за хората над 60-65 година, използването на технологии и развиването на предприемачество за възрастните хора “, приключи тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР