Снимка: ПетелСлънчев следобед обещават днес синоптиците. Денят започна доста мъгливо,

...
Снимка: ПетелСлънчев следобед обещават днес синоптиците. Денят започна доста мъгливо,
Коментари Харесай

След сутрешните мъгли ни очаква слънчев следобед

Снимка: Петел

Слънчев следобяд дават обещание през днешния ден синоптиците. Денят стартира много мъгливо, само че немпературите към този момент се подвигат и в множеството региони от страната облачността ще се раздра.

В Източна България и по Черноморието ще се задържи прохладно с сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 12° и 17°, малко по-високи в крайните югозападни региони.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде безоблачно и съвсем безшумно и още в часовете след среднощ в низините и котловините ще стартира да се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури в множеството региони ще бъдат сред 3° и 8°, в София - към 3°.

Максималните - без смяна спрямо през днешния ден - сред 12° и 17°, в София към 14°. Очаква ни най-вече слънчево време с раздрана висока облачност. В Източна България ще духа слаб до сдържан северен вятър.

В планините вятърът ще отслабне и ще бъде сдържан с посока изток-североизток. Дневните температури по най-високите върхове ще доближат към 2-3°.

В курортите - от 6° на Алеко, 8-9° в Пампорово и Боровец до 13° в Банско. Облачността ще е раздрана, намаляваща постоянно до слънчево време.

С облачно и мъгливо време ще стартира на следващия ден денят и на доста места в низините от източните региони на Балканите. След обяд в по-голямата част от полуострова ще бъде най-вече слънчево, а температурите ще останат без основна смяна.

Слънчево ще бъде на следващия ден и в страните от Централна Европа, до момента в който в Северна и Източна облачността ще е забележителна. Валежи от дъжд ще има за следващ ден на Пиренейския полуостров - в североизточните региони се чакат обилни количества. След обяд ще завали и в Югозападна Франция, а в северозападните региони на Европейска Русия, както и по северното крайбрежие на Норвегия преваляванията ще са от сняг.

У нас, в неделя в планините и припланинските региони ще бъде слънчево и по-топло от нормалното за ноември. Слънчеви часове ще има и в по-голямата част от страната, само че преди обяд ще има и доста региони с мъгли. По-гъсти и по-трайни се чака да бъдат мъглите в понеделник, изключително в Дунавската низина и източните региони, където тук-там ще се задържат през целия ден и от тях даже ще преръмява. Максималните температури през идващите дни ще бъдат в необятни граници - от едвам 9 - 10 градуса в местата с по-продължителни мъгли до към 17-18 в регионите с най-вече слънчеви часове.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР